Et steg nærmere

Det ble en berg og dalbane av en håndballkamp, men med en god porsjon rutine, pågangsmot og ståpåvilje kommer gjerne gode resultater.

Av: Nina Kjendlie

Det var duket for første kvartfinale mot Glassverket i sluttspillet i går kveld. Boligpartner Arena var fylt av håpefulle hamarsinger med samme drøm – Glassverket skulle sendes hjem med tap i bagasjen.

Ballet åpnes av Betina Riegelhuth som oser av selvtillit, og setter tre raske baller i mål. Forsvaret jentene setter fra start ser noe rotete ut, og de klarer ikke helt å sette grep om gjestene. Jentene fra Drammen er tydelig motiverte til å knuse hjemmelaget, og straffer dem for hver minste feil de gjør i angrep. Men heldigvis har Betina dagen, og avslutter hun ikke selv serverer hun Ellen Marie Folkvord noen herlige innspill, noe Ellen Marie takker for ved å sette sjansene i kassa.

Etter et kvarters spill er hjemmelaget fire mål foran, og inne i en god flyt. Forsvaret er på plass, og jentene er flinke til å backe opp hverandre både muntlig og fysisk. Publikum gjør også en god jobb, det jubles, klappes og skrikes!

Den gode flyten er varer ikke lenge nok til å parkere Glassverket. Jentene begynner å misse på sjansene de tidligere satt i mål, og igjen straffes de for det. Det er en grunn til at Glassverket havnet på 3.plass i årets Grundigliga. De klarer i løpet av 10 minutter å gjøre en firemåls ledelse til vertene om til uavgjort, 13-13.

Lagene følger hverandre resten av omgangen, men grunnet et viktig mål av Betina og en enda viktigere strafferedning av Maria Jetvik Aarstad i omgangens siste sekunder, går jentene til pause på stillingen 16-15.

Turbulent andreomgang
Det skjer noe i andreomgang, både med jentene på banen og publikumet, og det eneste som holder oss tritt med Glassverket er syv-meterne vi blir tildelt.

Spillet starter med en helt annen takt, og Arne Senstad er tydelig frustrert på benken. Han rokerer om laget i håp om å finne tilbake til flyten fra førsteomgangen, og lykkes. Det er bare et par gode angrep som skal til for å snu den dårlige trenden, og både spillere og publikum viser ny giv og gnist! Kaptein Sundmoen fyrer opp jentene bakover med high-fives og godord, og etter halvspilt andreomgang er hjemmelaget foran med tre mål, noe som tvinger Glassverket til å legge gi timeoutkortet til sekretariatet.

Jentene fortsetter i det gode sporet. Vi får noen skikkelig Sundmoen show som setter publikum i høygir, det gode forsvaret gjør jobben til vår bakerste kvinne lettere, og Maria plukker de fleste ballene fra Glassverket. Sistnevnte blir svært viktig da gjeste blir tildelt syv-meterkast på stillingen 27-24 men kun 4,5 minutt igjen. Hun ser konsentrert ut der hun står ansikt til ansikt mot glassverkets Emilie Christensen. Fløyta blåses, ballen skytes, og Maria redder! Publikum jubler høyere enn noen gang tidligere i løpet av matchen.

Du trodde kanskje det var avgjort der? Neida, jentene må jo gjøre det vanvittig nervepirrende når det først er kvartfinale! Glassverket tar dem igjen, og med bare ett minutt igjen av kampen er stillingen 27-26. Arne Senstad legger timeoutkortet på bordet, og planen virker å være klar. Malene Aambakk skal spilles opp, og det skal bli mål. Heldigvis gjør Aambakk som hun blir fortalt, og smeller ballen i nederste hjørne! Med kun tretti sekunder igjen, og 28-26 ledelse til Storhamar er det lite gjestene kan gjøre. Publikum reiser seg, og det er trampeklapp resten av kampen. Endelig satt det mot et av topplagene!