- Skal by opp til dans

16. mai reiser AaFK til Stavanger for å møte Viking FK

Annonse:

Det er bare tre dager siden AaFK møtte Vålerenga hjemme på Color Line Stadion. Det endte med første tapet på fem kamper for gutta.

I morgen, på fotballens nasjonaldag venter tabell-jumbo Viking FK borte på Viking Stadion klokken 18:00.

Vebjørn feirer mål mot Tromsø tidligere i vår. Foto: NTB Scanpix

Det har vært noen dager med analyse å restitusjon for guttene før morgendagens oppgjør, og unggutten Vebjørn Hoff er klar på gutta vil rette på inntrykket.

- Vi er revansjelystne, kunne Hoff si etter dagens trening.

Hittil denne sesongen har det vært noen perioder med korte opphold mellom kampene. Vebjørn Hoff forklarer hva som er fokuset under slike korte perioder med mye kamp.

- Når det bare er tre dager i mellom bruker vi tiden til å få kampen ut av bein å hode, forteller Vebjørn og utdyper at mye fokuseres på analyse og video av motstander, i tillegg til litt spill og dødballtrening.

Selv om AaFK gikk på en smell hjemme mot Vålerenga sist fredag har AaFK levert gode prestasjoner på banen de siste ukene. Mikkel Kirkeskov forteller at det er enkelt hva som må til for å vinne 16. mai.

- Det skal vi gjøre på samme måte som vi har gjort i de andre kampene, sier den danske forsvarskjempen.

Det var mye nesten i kampen sist fredag mot hovedstadslaget. Dette mener Mikkel det er viktig å ta med inn i kampen mot Viking FK.

- Det er fortsatt mye å ta med seg, og vi er positive hele laget, forklarer Kirkeskov og sier videre at gutta jobber hardt for å bli bedre og bedre.

Mikkel i aksjon mot Viking i 2016: NTB Scanpix

Viking FK er inne i en dårlig periode for øybelikket. De ligger sist på tabellen, og med i bagasjen har de 0-4 borte mot Sogndal sist lørdag.

Sist Viking FK spilte hjemmekamp var det Sandefjord som var på besøk. Da ble det hjemmetap for Viking som gikk på en 0-2 smell. Vebjørn forteller at Viking kommer til å gå ut i 100, og at det er viktig for AaFK å holde samme tempo og innstilling skal man ta med seg 3 poeng hjem til 17. mai-feiringen.

- Vi skal ta de sjansene vi får og skal by opp til dans sammen med Viking, kommer det i klar tale fra den unge midtbanespilleren fra Spjelkavik.

Viking er hardt presset, og vil nok veldig gjerne rette på stemningen på hjemmebane. Mikkel er enig med Vebjørn om at det blir nok et hardtpressende Viking vi møter i Stavanger, men planen er borteseier.

- Spiller vi vårt spill er jeg sikker på at vi tar 3 poeng, sier Mikkel Kirkeskov.

Har du planer om å bli med på tur til Stavanger for å støtte laget mot Viking? Da kan du bestille billetter til kampen ved å trykke her!

Kampen sendes direkte på Eurosport player fra klokken 17:50 i morgen. Du kan bestille abonnement her!