Skuffende hjemmetap tross dominans

Klarte ikke å lage hull i FK Haugesunds forsvarsmur.

Annonse:
Det var et formsvakt Haugesundlag som kom på besøk til Color Line i ettermiddag, med kun to poeng på sine siste fem kamper. Likevel forventet hovedtrener Trond Fredriksen en tøff batalje.

AaFK skulle spille sin første hjemmekamp siden seieren over Sandefjord 21. mai, og hadde med sin gode form høy selvtillit inn mot kampen. Men form og tidligere resultater får ikke alltid bestemme utfallet. Det skulle FKH bevise i dag.

Allerede etter 9 minutter tok gjestene fra Haugesund ledelsen. Ibrahim får en ball i bakrom, runder keeper Andreas Lie, og setter ballen sikkert i det åpne målet.

De første ti minuttene slet AaFK med å spille seg forbi det høye presset til rogalendingene, men etter åpningsmålet la gjestene seg mer bakpå. Likevel skulle det ta en stund før gutta kom til en god målsjanse.

Klokka viste 28 minutter da Thrandarson kom seg fri på venstresiden. Innlegget kom langs bakken, hardt og kontant, rett mot Veldwijk, men avslutningen snek seg utenfor mål.

FKH hadde ikke vært frampå siden de tok ledelsen, men var fortsatt farlige på kontringer. Det viste de kun minuttet etter da Ibrahim lurte offsidefella og ble spilt fri i bakrom. Men AaFK-målet voktes av en klassekeeper, som våkent kom seg ut og fikk avverget situasjonen.

Etter 35 minutter var Lars Veldwijk farlig frempå igjen. Kaptein Carlsens frispark dalte ned foran Lars Veldwijk, men kraftspissen fikk ikke satt avslutningen på mål.

Andre omgang startet omtrent som den første ble avsluttet, med total dominans fra AaFK. Gutta spilte fint rundt boksen til gjestene, men sleit med å komme til avslutningsposisjoner.

Etter 66 minutter tok Veldwijk ansvar da ballen etter mye frem og tilbake endte opp foran ham inne i 16-meteren, men skuddet ble blokkert og gikk noen centimeter utenfor målet til Haugesund.

Haugesund kom seg mer inn i kampen det neste kvarteret, men en god Andreas Lie hadde kontroll på det meste som kom gjennom forsvaret.

Gutta forsøkte å sette inn en sluttspurt, og blant annet midtstopper Gretarsson kom til noen brukbare muligheter, men sanden rant til slutt ut av timeglasset.

Det var en kamp der hjemmelaget dominerte og var nære ved å skape gode sjanser. Gjestene kjempet godt og klarte å ri av stormen til slutt.

Det endte med 0-1 seier til FK Haugesund, som forøvrig var de hvite og blå sin første seier i Ålesund.