Videre til neste runde i cupen

Tangotrøyene måtte slite for å ta seg videre i NM mot Kjelsås torsdag 31. mai. Det endte 1-0 i en kamp hvor AaFK neppe fikk sin fremtidige cupmotstander til å skjelve i buksene av prestasjonene deres.

Annonse:
Aalesund dro til hovedstaden for å spille mot Kjelsås i cupens tredje runde. AaFK stilte med et toppet mannskap. Sju av de elleve som startet mot Brann på søndag, startet også mot Kjelsås. Andreas Lie, Gretarsson, Thrandarson og Gyasi satt alle på benken i det overskyede Osloværet.

Allerede etter fem minutter er Aalesund nærme 1-0. Marlinho slår inn fra venstre og finner Veldwijk i midten av Kjelsås 16 meter. Kraftspissen header ballen i en fin bua, men dessverre for tangotrøyene så går ballen i tverrliggeren og over mål. Nære på for gjestene.

Et nydelig soloraid av Marlinho fører til en 1-0 ledelse til Aalesund bare 10 minutter inn i kampen. Brasilianeren skjærer inn fra sin venstrekantposisjon med ballen. Han drar av to Kjelsåsspillere før han setter ballen i nærmeste hjørnet for keeper. En strålende enkeltprestasjon av Marlinho.

Et nydelig soloraid sendte AaFK i ledelsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bare fem minutter etter at Aalesund tok ledelsen er Kjelsås farlig frempå. Kjelsåskaptein Kristiansen slår inn et nydelig frispark fra høyre og ballen ender opp på bakerste stolpe, der Aslaksrud kommer stupende inn. Han treffer heldigvis ikke ballen ordentlig og skuddet ender i hendene på Heigre i Aalesundburet.

Så er det en ny god mulighet for Kjelsås. Til tross for Aalesunds dominans i ballbesittelse, er det Kjelsås som skaper mest. Et langt innkast blir klarert av Aalesund og ballen ender til slutt hos Kristiansen som skyter fra 20 meter, men ballen går utenfor mål.

5 minutter før slutt roper Aalesund på straffe. Tangotrøyene slår inn en corner fra venstre som nesten ender i mål. Kjelsåskeeper Eirik Sivertsen får slått ballen ut i feltet igjen. Ballen ender til slutt på bakre stolpe hos Veldwijk som prøver å få avsluttet men ballen går i en Kjelsåsspiller. Aalesundspillerne mente det var hands, men dommeren så det annerledes.

Lagene går til pause med en 1-0 ledelse til Aalesund. Tangotrøyene hadde god kontroll store deler av omgangen, uten at dette skapte de store sjansene. Marlinho var veldig aktiv og viste frem fintereportoaret sitt på svimle Kjelsåsspillere.

Andre omgang

Så er det nære på for Kjelsås. Jesper Solli som ble byttet inn etter pause har kun vært på banen i 3 minutter før han får ballen på 20 meter og brenner til med høyrefoten sin. Heigre strekker seg etter ballen, men når den ikke og skuddet smeller i stolpen bak Aafks keeperen.

53 minutter inn i kampen får Kirkeskov ballen like utenfor 16-meteren til Kjelsås. Venstrebackens prøver å curle ballen ned i venstre hjørnet, men Kjelsåskeeperen får en hånd på ballen og redder skuddforsøket.

Bare to minutter senere får Kjelsås enda et stolpetreff. Ballen slås inn i feltet og en kjelsåsspiller vinner hodeduellen på nærmeste stolpe, heldigvis for Aalesund treffer ballen metallet. Aafk er heldige som fortsatt leder denne kampen. Kjelsås har vært det beste laget i åpningsminuttene av 2. omgangen.

Etter de hektiske åpningsminuttene har kampen roet seg betraktelig. Midtdelen av omgangen blir preget av et dominerende Kjelsåslag, mens Aalesund prøver å utnytte kontringsrommene osloguttene etterlater seg. Det har ikke vært noen store sjanser etter stolpetreffene til Kjelsås. Jesper Solli har vært et friskt pust på banen for Kjelsåslaget. Han har hatt flere viktige brudd av pasninger og vist at han har et godt høyrebein i tillegg.

Vi er veldig stolt over støtten supporterne med Stormen Oslo i spissen. Foto: Tore Hole Oksnes

I det 72. minutt brenner Mos en gedigen sjanse! Aalesund slår langt opp på Veldwijk som på volley banker inn et knallhardt innlegg fra høyresiden. Innlegget er perfekt og treffer Mos, som kommer på et godt løp, fire meter fra mål. Måltyven skal bare pirke ballen i mål, men blåser den over det åpne målet med høyrebeinet sitt.

De siste minuttene var preget av lite sjanser. Kjelsåsspillerne begynte å bli slitne og Aalesund kontrollerte kampen. Kjelsås fikk en dødballmulighet på overtid av kampen, men corneren ble for upresis og Aalesund klarerte uten store problemer. Det betyr at gutta er videre til neste runde i cupen og et skritt nærmere cupfinale på Ullevål.