Tottenham herjet med Kings Bournemouth: Legger press på serieleder Chelsea

Harry Kane og Spurs var totalt overlegne.

Harry Kane og Tottenham stormer videre. Kane satte inn lagets tredje mål mot Bournemouth lørdag.

TOTTENHAM – BOURNEMOUTH 4–0

Tottenham rundspilte Bournemouth hjemme på White Hart Lane lørdag formiddag. Sluttresultatet ble til slutt 4–0 i favør Spurs, men det kunne blitt verre for gjestene fra sørkysten.

Tottenham rullet opp angrep på angrep fra start til slutt og var totalt overlegne.

– De vinner lekende lett, utbrøt en begeistret TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var en fantastisk forestilling og jeg gleder meg på vegne av spillerne og supporterne. Det handler ikke bare om at vi vant, men måten vi vant på, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino til klubbens Twitter-side.

Joshua King spilte hele kampen for gjestene. Norges landslagsspiss kom til et par nesten-muligheter, men det var også beholdningen for Bournemouth.

Tangerte klubbrekord

Harry Kane var tilbake i startoppstillingen for Tottenham, og den engelske landslagsspilleren satte inn sitt 20. seriemål for sesongen like etter pause.

Det er tredje sesong på rad at Kane har scoret 20 seriemål eller mer. Det er første gang en Tottenham-spiller har klart det siden Jimmy Greaves herjet mellom 1966 og 1969.

– Som spiss er det godt å levere jevnt og trutt. Jeg ønsker å gjøre det (score mange mål) hvert eneste år. Vi har fortsatt mye å spille for, så jeg ønsker ikke å tenke på det, sa Kane til BT Sport, ifølge NTB.

Etter seieren ligger Tottenham fire poeng bak byrival Chelsea på tabellen. Chelsea møter Manchester United på Old Trafford søndag.

– Noen ganger er det godt å spille først og få et resultat. Nå kan vi nyte påskeaften. Forhåpentligvis vil Manchester United få med seg noe (mot Chelsea). Det er en stor kamp for oss, så vi kommer til å se den, sier Kane.

Hjemmelaget hadde ballen mye helt fra avspark og fikk store sjanser nesten med en gang.

Etter et drøyt kvarter havnet en corner hos umarkerte Mousa Dembélé. Midtbanespilleren banket inn 1–0 mellom beina til Bournemouth-forsvarer Marc Pugh.

Mousa Dembélé satte inn 1–0 etter 16 minutters spill påskeaften.

Bare tre minutter senere var ledelsen doblet. En stygg feilpasning fra Arsenal-utleide Jack Wilshere havnet hos Eric Dier. Dier fant Harry Kane, som igjen fant Son Heung-min. Koreaneren avsluttet kontrollert bak Bournemouth-keeper Artur Boruc.

Bournemouth var frempå ved noen anledninger etter dette, uten at det ble skikkelig farlig foran Hugo Lloris i Spurs-målet.

Bournemouth kom tidlig ut av garderoben etter pause, noe som kan tyde på at manager Eddie Howe hadde motivert spillerne til en ekstra innsats.

Men to minutter etter hvilen var det lille håpet Bournemouth måtte ha hatt, knust. Dele Alli ga ballen til Harry Kane som skjøt sikkert forbi Boruc til 3–0.

Tottenham-spillerne feirer den tredje scoringen mot Bournemouth i vakkert vårvær i Nord-London.

Kane fikk nok en enorm mulighet til å score like etterpå, men denne gang reddet Bournemouths polske målvakt.

Son kunne også blitt tomålsscorer, men satte ballen i nettveggen fra skrått hold ti minutter før slutt.

I stedet var det tidsvis utskjelte Vincent Janssen som fikk sette punktum. Nederlenderen kom inn like før slutt og scoret sitt første mål fra åpent spill for Tottenham da han hamret inn 4–0 på overtid.

London-klubb opplever en stor sesong, og vant sin sjuende strake toppseriekamp for første gang siden mai 1967. Klubben tangerte også sin eldgamle rekord med tolv strake hjemmeseirer. Sist London-laget klarte det, var helt tilbake i 1919/20-sesongen, skriver NTB.