Les dette og briljér i juleselskapet
«Ribbe har vi spist siden steinalderen.» «Det er flere kalorier i et lite glass akevitt enn et stort glass øl.» «En nøtt kan umulig være en frukt!». Vil du hamle opp med slike påstander i julen, får du hjelp her.
– Det er helt sant, jeg har lest at noen bokstavelig talt drikker og spiser gull i julen!
Det kan godt hende du hører dette ved en av flere bordsettinger i julen. Kanskje kommer påstanden fra den «ene tanten du bare ikke kan fordra» eller fra din favorittonkel. Eller fra deg selv?
Når praten går over middags- eller lunsjtallerkenen i julen, er det gjerne mat og drikke det snakkes om: Hvorfor vi spiser dadler. Om hvorfor kanel tilhører julens krydder – og hvor mange kalorier det egentlig er i et lite glass akevitt.
Vi har samlet et knippe av tidligere skrevne saker som kan gi deg god innsikt og morsomme betraktninger om alt fra fargestoffene i pynten på pepperkakene til forhistorien til ribbe- og pinnekjøttspising.
Vær så god god – bare forsyn deg!