Dersom ordtaket om at en dårlig generalprøve gir en bra premiere stemmer, får det være trøsten. For Bodø/Glimt tapte fortjent mot nyopprykkede Tromsø på Alfheim søndag.

- Vi hadde en variabel kamp. Hovedsaklig under pari. I starten og litt i slutten av andre omgang så vi igjen litt av det vi ønsker å se av laget, sier Glimt-assistent Aasmund Bjørkan.

Han er krystallklar på at slike feil som den som førte til førte til 1-0 må lukes bort til seriestart.

Bjørkan poengterer at Glimt har hatt en lang sesongoppkjøring, og at det gjerne går i bølger.

- Tidvis har vi vært veldig bra. I det siste har vi vært nede i en liten dal, sier Bjørkan til Nordlys.

- Hva skal til for å framstå på en annen måte når seriestarten kommer?

Vi må opp ett hakk agressivitet og duellkraft. Da håper og tror jeg vi skal være klar til seriestart. Neste helg smeller det, og forhåpentlig er vi med da, sier Bjørkan, som beskriver generalprøven mot TIL som "litt mer enn en vanlig treningskamp, men samtidlig en treningskamp".

- Alt i alt en bunnsolid gjennomføring, sier en fornøyd TIL-trener Steinar Nilsen til Nordlys.

- Vi spilte mot en bra motstander, som vi nesten ikke slapp til avslutning, fortsetter Nilsen.

- Godt å score mål. Spesielt på Alfheim, og spesielt mot Glimt, sier tomålsscorer Magnus Andersen.

-----------------------------------------

Kampen er avblåst. Det ender 2-0 til Tromsø i generalprøven før eliteseriestarten.

90 minutter: Glimt får corner, og etablerer litt trykk. Azemi prøver seg på volley fra bak i feltet, men TIL-keeperen redder.

88 minutter: Fitim Azemi går til i duellen, men får frispark mot seg inne i TILs 16.-meter.

Her kan du også følge kampen i vårt livesenter.

84 minutter: Imingen header, men avslutningen går et stykke over. Corneren ble slått av Anders Karlsen.

83 minutter: Tomålsscorer Magnus Andersen sier takk for seg på banen, og bytter med Lasse Nilsen.

82 minutter: Jonas Johansen drar til fra 16 meter, men skuddet går rett på Londak som holder.

79 minutter: Anders Karlsen slår corner for Glimt. Men det blir ikke farlig.

76 minutter: Jonas Johansen kommer inn for Gjermund Åsen hos vertene.

75 minutter: Nok en corner for TIL, som har full kontroll nå.

74 minutter: Trond Olsen gir seg. Inn kommer Kristian Brix.

73 minutter: Brede Moe blir den tredje Glimt-spilleren som pådrar seg gult kort, i forsøket på å holde TIL unna livet.

72 minutter. Tromsø fortsetter å skape muligheter. Dobbelsjanse denne gang, men Glimt får avverget til corner.

69 minutter: Anders Karlsen overtar for Badou på midtbanen for Glimt.

68 minutter: Nytt bytte TIL: Thomas Drage forlater banen, og overlater plassen til Morten Moldskred.

65 minutter: Remi Johansen kommer inn for Lars Gunnar Johnsen hos vertene.

62 minutter: Ny corner. Glimt åpnet andre omgang bedre enn den første, men lufta gikk litt ut da Tromsø la på til 2-0.

61 minutter: Åsen legger igjen til Ondrasek som knaller til fra 14 meter. Pavel Londak får slått til corner.

58 minutter: Gult kort til vertenes Magnar Ødegaard etter fellingen av Ulrik Berglann.

54 minutter: Magnus Andersen setter sitt andre. Ondrasek vinner mot Sané, og Andersen får etterhvert muligheten på åpent mål. 2-0 til Tromsø.

53 minutter: Badou er god etter Glimt-corner. Tråkler seg fri og får lagt til Vieux Sané, men stopperen får ikke klem på skuddet fra godt hold.

52 minutter: Glimt-kaptein Ruben Imingen pådrar seg et gult kort.

49 minutter: Daniel Edvardsen kommer rundt og slår inn, men innlegget går tvers gjennom feltet.

46 minutter: Daniel Edvardsen tar over for Zarek Valentin.

46 minutter: Alexander Sørloth bytter med nykommer Fitim Azemi.

46 minutter: Henrik Furebotn er gått ut, og Thomas Jacobsen har kommet inn for Glimt.

Andre omgang er i gang

- Det var litt puslete dette. Tromsø er hakket hvassere enn oss stort sett over hele linja. De er først på for mange baller, konstaterer Glimts assistenttrener Aasmund Bjørkan.

Vieux Sanés feilpasning som ble skjebnesvanger etter 32 minutter beskriver han slik:

- Det er ikke noen innertier.

Resepten for andre omgang er som følger:

- Vi må opp ett hakk i duellspill, så får vi se om vi klarer å løse de taktiske utfordringene bedre, sier Bjørkan.

Pause

44 minutter: Gult kort til Zarek Valentin etter fellingen av Ondrasek på overgang.

42 minutter: Ny corner, men det blir ikke farlig.

42 minutter: Corner Glimt. Ondrasek header unna ved første stolpe.

41 minutter: Ulrik Saltnes holder igjen Gjermund Åsen og får seg en skyllebøtte av dommer Espen Berntsen, men kortet forblir i lomma.

36 minutter: Glimt kommer på venstre. Ballen spilles frem og Trond Olsen jager, men Norbye kommer seg foran ham og skjermer greit ut over dødlinja.

32 minutter: Magnus Andersen sender vertene i ledelsen med et nede ved stolperota. Ikke bra av Vieux Sané i forkant der. Hårreisende feilpasning. 1-0 på Alfheim.

30 minutter: Kampens største mulighet for vertenes Ondrasek etter corner, men Londak redder.

27 minutter: Ulrik Berglann har fått seg et kutt, og må bandasjeres.

23 minutter: Ondrasek tar ned ballen i feltet og legger til rette for Åsen som fyrer av et skudd, men avslutningen fra 12 meter går over mål.

19 minutter: Ulrik Berglann slår inn et frispark fra høyre kant. Men adressen er ikke god.

18 minutter: Zarek Valentin presser fram en corner på Glimts høyreside.

15 minutter: Det er Tromsø som har startet kampen best.

14 minutter: Aasen er tilbake på banen for vertene etter et lite opphold.

12 minutter: Gjermund Åsen kombinerer med Ondrasek, men går i bakken rett utenfor Glimts 16-meter. Spillet fortsetter, men Åsen blir liggende og vri seg i smerte.

8 minutter: Ulrik Berglann setter fart på høyre kant, men Glimt blir brutt.

6 minutter: Nok en TIL-corner, men det blir bare halvfarlig.

5 minutter: TIL får kampens første corner, etter godt spill av nykommer Gjermund Åsen.

4 minutter: I andre enden av banen har Alexander Sørloth et ufarlig forsøk på heading like etter.

3 minutter: Tromsø har frispark på Glimts halvdel. Ballen slås inn i feltet i motvinden på Alfheim, men det blir aldri farlig.

TIL stiller følgende lag (4-2-3-1): Benny Lekström - Hans Norbye, Simen Wangberg, Magnar Ødegaard, Kent-Are Antonsen - Marcus Hansson, Lars-Gunnar Johnsen - Magnus Andersen, Gjermund Åsen, Thomas Drage - Zdenek Ondrasek.

Kampen er i gang!

Søndagens generalprøve på Alfheim kan du se på an.no fra klokken 16.

Selve kampen begynner klokken 16.30, men våre kolleger i Nordlys starter sendingen en halv time før.

– Vi satser tungt på denne kampen og skal gi folket en knallgod fotballopplevelse under «Slaget om Nord-Norge». Vi kommer til å kjøre en produksjon med tre kamera, og vi har studio før kampen, i pausen og etter kampen. Under kampen ledes det hele av vårt eminente kommentatorteam med Magnus Joki Arild og Torje Dønnestad Johansen, sier tv-redaktør Helge Nitteberg hos Nordlys.

Generalprøve

Trond Olsen legger ikke det helt store i at det er erkerival Tromsø som venter i generalprøven.

- Det blir en helt vanlig kamp. En treningskamp. Ikke noe spesielt, sier Trond Olsen.

Lynvingen fra Lyngen pådro seg en skade mot Stabæk på La Manga. Først fryktet man operasjon, og at sesongstarten ville ryke. Men skaden var mindre alvorlig enn først antatt, og den siste uken har Olsen vært tilbake i trening.

- Kneet kjennes bra ut. Det er greit å være i gang, sier Olsen.

For Glimt-supportere som ikke unner Tromsø stort, heller ikke i treningskamper, er det meget godt nytt. For mens Bodø/Glimt har vunnet tre kamper (2-1 mot Levanger, RBK og Aalesund), spilt uavgjort i én (1-1 mot Stabæk) og tapt to (0-3 mot Haugesund og 0-6) mot Start - Har Olsen vært med på tre seirer og en uavgjort i vinter.

- Det har minimalt å si. Vi må bruke treningskampene godt. Dette er siste gjennomkjøring før serien starter. Vi må prøve å gjøre en god kamp, og bruke den godt.