Tertnes ledet kampen mot Nordstrand fra start til slutt. Blåtrøyene vant 25-21, og har med det fortsatt heng på 3.-plassen.

Det var en fantastisk ramme rundt lørdagens kamp. Omkring 1300 tilskuere hadde møtt opp i Sotra Arena, og Tertnes levde opp til publikums forhåpninger fra start.

Tidlig ledelse

De fortsatte med det gode forsvarsspillet fra midtukekampen mot Halden, og allerede etter syv minutter ledet blåtrøyene 6-2. Deretter fulgte en litt roligere periode i kampen med en del bom fra begge lag.

Etter et kvarter var stillingen 8-5. Venstrekant Julie Lygren hadde scoret tre av Tertnes sine mål.

Tertnes klarte ikke å øke ledelsen ytterligere de neste minuttene, selv om keeper Marie Davidsen hadde en del gode redninger. Tertnes holdt seg jevnt over tre-fire mål foran Nordstrand gjennom de siste minuttene før pause.

Halvveis var stillingen 15-11 i favør Tertnes. Julie Lygren sto for fem av hjemmelagets mål.

Dårlig 2. omgang

Det ble ingen spesielt god start på 2. omgang for Tertnes. De fleste angrepene endte med teknisk feil eller skuddmiss, og på de åtte første minuttene scoret de bare ett mål. Lykken var at Nordstrand ikke var stort bedre og bare scoret to mål i samme periode.

På det første kvarteret i 2. omgang ble det bare scoret syv mål, og stillingen var 18-15 da det gjensto 15 minutter av kampen. Ettersom begge lagene slet i det offensive spillet, var Tertnes sin tremålsledelse stabil gjennom de første 20 minuttene i 2. omgang. Så scoret Malene Bergset og Madeleine Hilby to raske mål for Tertnes, noe som førte dem opp i ledelsen 22-17 med åtte minutter igjen av kampen.

Den ledelsen klarte Nordstrand aldri å true. Kampen endte til slutt 25-21.

Julie Lygren ble kåret til Tertnes sin beste spiller. BA Faceboook-plug in

KAMPFAKTA

Tertnes-Nordstrand 25-21 (15-11)

Eliteserien kvinner, håndball. Sotra Arena, 1300 tilskuere. Dommere: Carina Brataas og Jannicke Kirkelund

Tertnes: Helene Fauskanger, Ida Gabrielsen, Marie Davidsen – Bodil Sørheim (2 mål), Birgitte Karlsen-Hagen (3), Celine Sivertsen (3), Julie Lygren (5), Maren Roll Lied (3), Kjerstin Boge Solås (1), Madeleine Hilby (1), Nejira Skrbo, Malene Bergset (3), Caroline Aar Jakobsen (3), Martine Kjellerød (1).

Toppscorer Nordstrand: Henriette Ekeland Svenningsen

Utvisninger: Tertnes: 1 x 2 minutter. Nordstrand: 4 x 2 minutter