Tertnes måtte vinne med minst syv mål for å ta seg videre til neste runde i Europacupen, etter at de tapte det første oppgjøret mot Byåsen 27-33.

Og det startet bra for blåtrøyene hjemme i Haukelandshallen. Malene Bergset og Celine Sivertsen ordent tidlig en 3-0-ledelse til Tertnes, som åtte minutter ut i oppgjøret var blitt til 7-3.

Men rutinerte Byåsen lot seg ikke stresse, og slo kraftig tilbake. Fem minutter etter at Caroline Jakobsen satte inn 6-2 for Tertnes, var stillingen plutselig 8-8. Den trønderske opphentingen kom i en periode hvor Tertnes slet med både uttellingen og rytmen i angrepet.

Drøyt 17 minutter ut i 1. omgang tok Byåsen ledelsen for første gang da de gikk opp til 10-11. Frem mot pause økte gjestene ledelsen til tre mål, men Bodil Sørheim fikk kuttet den ned til to mål sekunder før klokken ringte, og lagene tok pause på stillingen 14-16. Tertnes måtte dermed hente inn åtte mål på 30 minutter for å ta seg videre i Europa.

Byåsen startet 2. omgang med å ta tilbake tremålsledelsen, før Tertnes svarte to ganger. Håpet om seier i egen hall levde, men da Tore Johannessens jenter ble avblåst for tekniske feil i tre angrep på rad, fikk Byåsen igjen en luke.

Tertnes klarte aldri å tette igjen luken, og Byåsen kunne enkelt kontrollere inn avansementet i Europacupen, og 26-29-seier i Haukelandshallen. Sammenlagt ble det 62-53 til Byåsen-jentene.

Kampfakta

Tertnes - Byåsen 26-29 (14-16)

Europacupen, håndball kvinner. Haukelandshallen. Dommere: Jelena Vujacic og Andjelina Kazanegra, Montenegro.

Tertnes: Marie Davidsen - Celine Sivertsen 7, Caroline Jakobsen 6, Madeleine Hilby 3, Bodil Sørheim 3, Kjerstin Solås 3, Maren Roll Lied 3, Malene Bergset 1, Mina Mjærum, Nejira Skrbo, Birgitte Karlsen Hagen.

Toppscorer Byåsen: Maria Hjertner 6.

Utvisninger: Tertnes: 2 x 2 min. Byåsen: 3 x 2 min.