– Vi er veldig glad for at vi valgte å bli med på dette, sier markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Baker Brun Kari Wulf.

Tidligere i år fortalte BA om bergenseren Stian Olesen som er en av gründerene bak appen Too Good to Go.

Forretningsmodellen går ut på hjelpe spisesteder med å redusere matsvinn, samtidig som de får noen ekstra kroner for den overflødige maten.

Hentes ved stengetid

Ferdiglaget mat og dagsferske varer, som ellers ville ha blitt kastet mot slutten av åpningstiden, forhåndsbetales via mobilapplikasjonen eller nettjenesten. Overskuddsmaten kan så hentes av brukeren rundt stengetid. I Norge går ti kroner per salg til TGTG. Denne andelen dekker alle kostnader.

Bakerhuset på Bergen Storsenter var først ute i Bergen med å ta i bruk tjenesten til TGTG. Og de er svært fornøyde med resultatet.

I starten gikk det litt trådt, men nå virker det som folk har fått opp øynene for det. Nå gir vi ut stort sett ti poser hver kveld, noe som er maksimalt av hva vi gir ut ved hver butikk, forklarer Wulf.

– Mat for 20.0000 kroner hver dag

Hun kan røpe at Baker Brun nå vil utvide tjenesten til alle sine butikker i Bergen.

– Nøyaktig dato kan jeg ikke si akkurat nå, men det kommer snart.

Wulf forklarer at det gis varer for rundt 1100 kroner dersom det selges ti poser hver dag.

– Når TGTG rulles ut til alle utsalgene leverer vi ut varer for til sammen 20.000 kroner som ellers ville blitt kastet. Vi er glade for at vi på denne måten er med på å reduserer svinn, og ser at produktene blir positivt mottatt av mottakerne av TGTG-posene, sier hun.

– Kommer flere

Daglig leder for Too Good to Go Norge Sophie Wiik sier til BA at de er svært fornøyde med at Baker Brun nå satser på prosjektet i alle sine utsalg.

– Vi synes det er svært positivt og tøft gjort av Baker Brun. Det er ikke alltid lett å skulle være først, men de har virkelig omfavnet prosjektet og vi synes det er strålende at går så bra, sier hun.

Wiik forklarer at de jobber målrettet i Bergen og er i kontakt med både dagligvarebutikker, hoteller og spisesteder.

– Vi har fått ja fra flere, men det tar litt tid før det kommer opp i appen. Det er viktig at et team får brukt litt tid på opplæring før det kommer i gang, men det vil komme flere snart, sier hun.