Enten du drar på fjellet, koser deg ved sjøen eller satser på bypåske; uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke.

I påsken er lam favoritten til mange. Det er også en norsk råvare som er i verdensklasse.

Med litt forberedelser kan du fint dra på tur i mange timer – mens maten lager seg selv. Lammeskanker som står og putrer i en velfylt gryte, eller et lammelår som stekes i ovnen på 80–90 grader, er ferdig når du er tilbake fra skituren.

Hva du enn lager, om det er kjøtt, fisk, skalldyr eller vegetarmat, skal vi gi deg vintips som du kan prøve til.

Mange av vinene her må bestilles. Men det har du tid til! Snakk med de flinke folkene på ditt lokale vinmonopol, så får du beskjed når flaskene kan hentes.

Det tar sjelden mer enn en uke. Og vinene her håper jeg det skal være verdt å vente på!

Mine beste vinopplevelser er  når det jeg får servert på tallerkenen går opp i en høyere enhet sammen med det som er i glasset.

Til lam er det sjelden feil med en rødvin som har tanniner nok til å matche fettet i lammet.

Til lettere kjøttretter som kylling, kalkun og pizza, vil du har mer fruktighet og mindre tanniner. Til spicy sjømat er det godt med litt restsødme i hvitvinen.

Lykke til!