– Så langt har salget vært litt opp og ned, men det er tidlig i sesongen ennå, sier Sarmad Al-Saffar.

43-åringen er innehaver ved Kafé Pæra på Midtsandtangen friluftsområde i Malvik og vil i løpet av den nærmeste måneden utvide åpningstidene.

– Vi har hatt åpent i helgene side påsketider. Fra 1. juli holder vi åpent hver dag, sier Al-Saffar og legger til:

– Men dersom været blir fint åpner vi daglig allerede når skoleferien starter.

Kan doble

Kafé Pæra omsatte i hele 2016 for 400.000 kroner.

– Salget varierer veldig og er væravhengig. Med en god sommer kan vi helt sikkert doble disse tallene, sier Al-Saffar. De siste ukene i juli og de første ukene august er den beste perioden.

Al-Saffar har driftet kafeen på deltid i tre år og jobber til daglig ved safteriet på Rotvoll i Trondheim.

Økologisk konsept

Kafé Pæra holder også i år fast ved sitt økologiske konsept. Kortreiste produkter og sunn mat har stått i fokus siden åpninga i 2014.

– Det har vi tenkt å fortsette med. Det blir å få kjøpt is, slush og annet drikke her i sommer også. I tillegg til våre varierende menyer har vi begynt å lage supper, forteller Sarmad Al-Saffar.