Styreleder for Hvalstrand Bad i restaurantkjeden Sult, Bernt Bucher Johannessen (44), erkjenner at lukkede selskap og ren restaurantdrift har gjort sitt til at en del folk bokstavelig talt har rykket unna og funnet seg noe annen å gjøre de sommerdagene hvor stedet ellers kunne friste.

Det ønsker han en endring på. Fortsatt skal det bli både treretters og femretters meny, men i tillegg skal både pølser og hamburgere få leve side om side med gourmetmaten. Dessuten skal rekene på menyen for dem som vil ha noe sommerlig og lett til drikken.

LES OGSÅ: Disse to skal gi Hvalstrand Bad suksess

Fra Ila

Årets daglige leder av stedet er Snorre Erlandsen (39), som har tatt seg permisjon fra sin jobb som fengselsbetjent på Ila.

– Jeg bor like ved Hvalstrand, så da denne muligheten åpnet seg, var det en utfordring jeg kunne tenke meg. Jeg har fra før bakgrunn både fra Quartfestivalen og diverse jobber og engasjement i utelivsbransjen i Oslo, forteller han.

Med seg til å regjere på kjøkkenet har han fått Patric Jonsson (36), svenske som har med seg et eget kjøkkenteam på fem.

Han kan i tillegg til det rene nordiske kostholdet også diske opp med asiatiske og italienske retter denne sommeren.
Fra 2005 til 2010 var han også kjøkkensjef på Hvalstrand.

LES OGSÅ: Utvidet skjenking

Nærmiljøet

– Vi må prøve å få alle dem som bor i nærmiljøet til å komme tilbake. Vi vil kunne friste med daybeds med små bord der gjestene kan sitte å nyte fjordutsikten, lover Erlandsen.

Ellers håper Sult på en bedre sommer enn det som har vært de siste årene, men helgarderer også med friluftstelt. Videre har de store forhåpninger til årets festival, som lokker med både Karpe Diem og Vamp for å nevne et par av de meste kjente.