Denne boka vil bli hatet av noen og elsket av mange

Joël Dicker velter seg i store følelser.

SUKSESS: Sveitseren Joël Dicker har truffet blink med sitt storfelte kriminalmysterium «Sannheten om Harry Quebert-saken». Men litterært ramler han i noen fallgruver. Foto: TORBJØRN BERG
SUKSESS: Sveitseren Joël Dicker har truffet blink med sitt storfelte kriminalmysterium «Sannheten om Harry Quebert-saken». Men litterært ramler han i noen fallgruver. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Denne på alle måter voldsomme romanen handler om livet, døden, kjærligheten, skrivekunsten, om forholdet mellom en ung jente og en eldre mann, om historiefortelling og kommersialisme, misunnelse og fortielse og veldig mye annet.

Dessuten er den full av påfunn, rent formmessig. Her er ulike tidsnivåer, fortellerperspektivet lånes ut til en rekke karakterer, mer eller mindre pålitelige, her er livsvisdom servert baklengs og tekstpassasjer som gjentas ordrett, men i en litt annen kontekst.

Forfatteren har ikke nektet seg noe som helst, og ofte er det nettopp slike romaner som ender opp som såkalte verdenssuksesser. «Drageløperen» er den første jeg tenker på, uten sammenligning forøvrig.  

Goldman og skrivesperren

«Sannheten om Harry Quebert-saken» er allerede på god vei til å bli en slik suksess. Joël Dicker er en ung, sveitsiskfødt forfatter, ennå ikke fylt 30. Dette er hans andre roman, og siden den ble utgitt i Frankrike høsten 2012 har den solgt i over 1,5 millioner eksemplarer og forlag i 33 land har sikret seg rettighetene. I Frankrike er den dessuten tildelt flere priser.            

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.