På vinskolen i Bordeaux sitter du i et flombelyst laboratoriemiljø med spyttekum

Her lærer du å smake viner som en profesjonell.

KOSELIG: Etter en grundig fasadevask de siste årene, har Bordeaux blitt en svært vakker by - med Bordeaux en rekke koselige utekafeer og -restauranter. Foto: GJERMUND GLESNES
KOSELIG: Etter en grundig fasadevask de siste årene, har Bordeaux blitt en svært vakker by - med Bordeaux en rekke koselige utekafeer og -restauranter. Foto: GJERMUND GLESNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): Vinsmakekurset til L'Ecole du Vin begynner med en skikkelig kalddusj:

- For en profesjonell vinsmaker er det viktig å spytte ut vinen, sier lærer Antonio Spiga. Ved den populære vinskolen midt i sentrum av Bordeaux er følelsen av å smake viner som en profesjonell, en del av opplevelsen.

Her sitter selv turister i et flombelyst laboratoriemiljø med hvite flater og spyttekum. Vinen skal finstuderes opp mot lyset før du så mye som lukter på den.

Men å spytte ut vin?

Det er ikke noe for en nordmann på tur i verdens mest berømte vinby. Og heldigvis skal lærer Spiga moderere sin formaning i god tid før det blir aktuelt.

Vinens geografi Introduksjonskurset, som først og fremst retter seg mot turister, inneholder nemlig langt mer enn bare smaksprøver.

I løpet av drøye to timer er du innom både historie, geografi og generell vinkunnskap.

Den slags er viktig her. Lokal geografi er essensielt for å forstå Bordeaux-vin.

Vindistriktet er nemlig delt opp i 60 forskjellige beskyttede områder - AOC-er - som kan ha svært ulike viner som spesialitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.