• Flere reisesaker på db.no/reise.
(Magasinet Reiselyst): Vinsmakekurset til L'Ecole du Vin begynner med en skikkelig kalddusj:
- For en profesjonell vinsmaker er det viktig å spytte ut vinen, sier lærer Antonio Spiga. Ved den populære vinskolen midt i sentrum av Bordeaux er følelsen av å smake viner som en profesjonell, en del av opplevelsen.
Her sitter selv turister i et flombelyst laboratoriemiljø med hvite flater og spyttekum. Vinen skal finstuderes opp mot lyset før du så mye som lukter på den.
Men å spytte ut vin?
Det er ikke noe for en nordmann på tur i verdens mest berømte vinby. Og heldigvis skal lærer Spiga moderere sin formaning i god tid før det blir aktuelt.
Vinens geografi Introduksjonskurset, som først og fremst retter seg mot turister, inneholder nemlig langt mer enn bare smaksprøver.
I løpet av drøye to timer er du innom både historie, geografi og generell vinkunnskap.
Den slags er viktig her. Lokal geografi er essensielt for å forstå Bordeaux-vin.
Vindistriktet er nemlig delt opp i 60 forskjellige beskyttede områder - AOC-er - som kan ha svært ulike viner som spesialitet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.