Geiter er god mat

Da Torstein fikk vite at geitene måtte brennes, tok han et uvant grep: - Gjester over hele Norge roper etter den nye delikatessen

Vordende geitebonde hylles av restauranter landet rundt.

GEIT PÅ RESTAURANT: Geitekjøtt er godt både grillet og rått , slår vi Torstein Kollevåg og kokken Ronny Kolvik fra Arakataka fast en lørdag da vi møtte dem for en prat om geitekjøtt. Foto: Lisbeth Michelsen. 
GEIT PÅ RESTAURANT: Geitekjøtt er godt både grillet og rått , slår vi Torstein Kollevåg og kokken Ronny Kolvik fra Arakataka fast en lørdag da vi møtte dem for en prat om geitekjøtt. Foto: Lisbeth Michelsen.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det har tatt seg voldsomt opp i det siste. Takket være oppmerksomheten i mediene oppleverer vi nå et skikkelig oppsving.

Bergensen Torstein Kollevåg er i godt humør om dagen. Han opplever økende etterspørsel etter kje- og geitekjøtt. Norske forbrukere er i ferd med å få opp øynene opp for geita:

- Tradisjonelt har folk hatt inntrykk av at geitekjøtt smaker stramt og er seigt. Sannheten er det motsatte. Det er elegant og fint i smaken, forsikrer Kollevåg.

At omsetningen på kje- og geitekjøtt er i ferd med å ta seg opp, er gode nyheter for den kommende geitebonden, men slik har ikke alltid vært:

- I fjor fortalte en av bøndene at han måtte destruere 200 dyr. Det burde ikke vært lov. Jeg synes det er helt forkastelig. Heldigvis er ting i endring. Flere restauranter har nå begynt å servere geitekjøtt. Nå kan bonden få opptil 100 kroner kiloen om han selger direkte til privatpersoner eller restauranter, men det krever jo en større jobb fra bondens side, forteller han engasjert.

- Problemet er å få geit ut i butikk, til folk flest. Det handler om at geitekjøtt har et dårlig rykte. Norske forbrukere er usikre på hvordan geitekjøtt skal tilberedes. Saken er at det er det er ekstremt enkelt å bruke geitekjøtt. Man bruker det akkurat som lammekjøtt!, forteller en engasjert Kollevåg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.