Michelin-guiden 2017:

Den hemmelige Michelin-redaktøren: - Denne norske kokken er et naturtalent

Roger Asakil Joya lovprises for jobben i Stavangers nyeste michelinrestaurant Sabi Omakase. Og, ja, det hender inspektøren blir gjenkjent. 

HEMMELIG: Michelin-inspektørene, og redaktøren for den nordiske utgaven av michelinguiden, Rebecca Burr, viser aldri ansiktet sitt og besøker restaurantene anonymt. Foto: Jean Bernard Vernier/JBV News /NTB SCANPIX
HEMMELIG: Michelin-inspektørene, og redaktøren for den nordiske utgaven av michelinguiden, Rebecca Burr, viser aldri ansiktet sitt og besøker restaurantene anonymt. Foto: Jean Bernard Vernier/JBV News /NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Fantastiske råvarer og et stort talent!

Hun lar seg aldri avbilde og booker aldri bord i sitt eget navn. Dagbladet har likevel lykkes å få et intervju med den hemmelige michelininspektøren og redaktøren for den nordiske utgaven av michelinguiden.

Kvinnen kaller seg for Rebecca Burr, men vi har bare hennes eget ord for at det er sant. Av åpenbare grunner er hemmelighetskremmeri en del av inspektørens hverdag.

Om Stavanger-restauranten Sabi Omakase fortjener årets eneste nye norske stjerne i guiden er hun imidlertid krystallklar:

- Råvarene er i verdensklasse. Det samme er Joya. Et naturtalent som kokk og en naturlig vert. Han er ydmyk og samtidig sikker på det han gjør, sier Burr på telefon til Dagbladet rett etter pressekonferansen der årets nye michelinstjerner til de nordiske landene ble delt ut.

Ryktene om en stjerne til Sabi holdt altså stikk. Fasit for årets nordiske guide er 21 stjerner til Sverige, 22 til Danmark - og syv til Norge.

To av stjernene går til Stavanger, den eneste norske «michelinbyen» utenfor hovedstaden.

Det er første gang en norsk sushirestaurant får en stjerne i guiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.