Grilled sandwich, grillblings, ostesmørbrød - nå kommer toasten tilbake:

Gourmettoast er den nye burgeren

Nå kommer grillblingsen - god og varm, fylt med smeltet ost og kortreiste fristelser.

SMELTET OST: Sprø toast, smøremyk ost og litt friske grønnsaker. Foto: locrifa / Shutterstock / NTB scanpix
SMELTET OST: Sprø toast, smøremyk ost og litt friske grønnsaker. Foto: locrifa / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Glad i mat i farta? Nå kommer toasten.

Nei, ikke den småkjedelige med loff, ost og skinke, og slett ikke den fabrikklagde som de varmer i kiosken.

Derimot en gourmetutgave, under navn som «grilled cheese sandwich» og «grillblings». Du ser det særlig i Trondheim og Oslo. Etter responsen å dømme, kan dette raskt bre om seg, slik det har gjort i utlandet.

Det begynte forsiktig og prøvende på Øyafestivalen i 2015. Da sto folk i kø for toasten til Handwerk. I fjor satset både Handwerk og L'Unico på brød og smeltet ost, sistnevnte med klassikeren «grilled cuban sandwich».

Helt nye smaker

Nye brødtyper, nye råvarer og nye kombinasjoner av fyll mellom brødskivene gir nye smaksopplevelser

En grillblings anno 2017 har ofte surdeigsbrød eller annet kvalitetsbrød grillet til perfeksjon, fylt med noe økologisk og kortreist, syltet eller fermentert og en raus mengde smeltet ost fra småprodusenter.

Dette er håndverkssmørbrød, slår nettstedet foodnetwork fast. Her snakker vi utsøkte smakskombinasjoner og råvarer av høyeste kvalitet.

Trondheim i teten

I Norge har fire menn, hvorav to kokker, slått ring rundt toasten under firmanavnet «Melt Grilled Cheese».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.