Ikea satser på mat

Ikea inn i restaurantbransjen: -Vil gi unike opplevelser

Ikea-lunsj på byen?

KJØTTBOLLER I STEDET FOR KLIPPAN: for to år siden hadde ikea pop up kafe i Oslo. I fjor høst kunne folk i London velge Ikea-kjøttboller til lunsj på kafe midt i byen. Nå tyder mye på at flere byer kan følge etter.  Foto: Solent News / Splash News

KJØTTBOLLER I STEDET FOR KLIPPAN: for to år siden hadde ikea pop up kafe i Oslo. I fjor høst kunne folk i London velge Ikea-kjøttboller til lunsj på kafe midt i byen. Nå tyder mye på at flere byer kan følge etter.  Foto: Solent News / Splash News

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Det er vanskelig å gjøre en god handel når man ikke har spist» er et av mange utsagn signert Ingvar Kamprad - grunnleggeren av Ikea. Vissheten om matens betydning var bakgrunnen for at det første IKEA-varehuset i Älmhult åpnet med matservering allerede i 1958.

Siden har mat vært en del av møbelkonsernet, som nå har 389 varehus i 48 land.

Ifølge Hegnar.no besøker en av tre kunder Ikea kun for matens del.

Matsegmentet vokser kraftig, ikke minst i USA der man ifølge Fast Company lukter på muligheten for frittstående spisesteder landet rundt.

Rimelig og rolig

Michael La Cour, som leder Ikea Food, akter ifølge australske News.com.au å satse på spisesteder der familier skal «få en unik og rimelig matopplevelse på utsiden av den tidvis kaotiske atmosfæren i varehusene».

Forskningsleder Arne Dulsrud ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO er på ingen måte overrasket over at møbelgiganten ønsker å gjøre seg mer fremtredende innnen matsegmentet:

- Helt fra de kom med sin første popup-restaurant på Grünerløkka for noen år siden, har jeg tenkt at en slik satsing er i tråd med Ikeas strategi om bærekraft og en grønn, miljøvennlig profil. De har allerede i lang tid omgjort restavfallet fra restaurantene sine til matjord - og forbereder nå et nytt steg i den sirkulære økonomien, fremholder Dulsrud overfor Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.