Prøv en supersunn salat med  quinoa og granateple

Ingrediensen som gjør potetene overflødig: Hils på sommerens sunne grillnyhet

Quinoa og granateple i salat er supersunt og knallgodt.

SPENNENDE: Er du lei kjedelige salater? Hvorfor ikke lage deg en nydelig saftig salat med quinoa og granateple. Enkelt og den smaker fortreffelig. Mat: Aase Dotterud. Video: Per Ervland Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vanligvis lages tabouleh, som er en mye brukt salat i Midtøsten, med bulgur. Bulgur lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses. Her får du en ny variant av denne salaten, som vi har laget med quinoa.

Quinoa, «alle korns mor»

Quinoa er små frø som er enten svarte, brune og hvite. Inkaindianerne så på quinoa som en hellig gudegave og lot det spille en sentral rolle i religiøse ritualer. De kalte quinoa «alle korns mor». Den hvite er mest brukt og den er særlig god i salater.

Supermat

Quinoa har lenge vært den nye supermaten, men den har blitt dyrket i Andesfjellene i Peru flere tusen år. Nå klarer de knapt å dekke etterspørselen etter frøene og derfor har også prisen steget. Quinoa ligner på små korn, men botanisk sett er det ingen kornsort men et frø i gåsefotfamilien. Frøene, som finnes i både hvit, sort og rød variant, vokser i klaser på grønne planter.

Smaken er nøytral, så frøene er derfor svært allsidige i bruk. De er små og lett sprø i konsistensen. De gjør en salat både mer næringsrik og mettende. Frøene er proteinrike og glutenfrie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.