(Dagbladet): - Det var litt uvirkelig da jeg fikk beskjed. Det kunne da ikke være mulig at jeg kunne komme så langt opp én gang til?
Kirsten Winge trodde nesten ikke sine egne ører da hun søndag fikk en telefon om at boka hennes «Perfekt viltkjøtt - Kirstens beste tips» kom på tredjeplass i finalen i den internasjonale konkurransen Gourmand World Cookbook Awards i klassen for kjøtt.
Arne Nohr har tatt bildene i boka.
- Dette er en fremragende bok som viser deg veien til perfekt viltkjøtt, heter det i juryens begrunnelse.
- Jeg er så glad og stolt! sier Winge til Dagbladet.
Den belgiske boka «Stoofvleesboek» («Gryteboka» på norsk) vant, mens kanadiske «Sausage making» tok andreplassen.
- Enkel og ærlig
I jungelen av kokebøker som ble lansert på det norske markedet i fjor, skiller Winges bok seg ut visuelt. Den er nesten rensket for styling, og bildene av slakt og partering brutalt ærlige.
Dette var noe av grunnen til at boka ikke nådde helt opp da Dagbladets matredaksjon plukket ut og testet våre kokebokfavoritter i fjor høst.
Men ærlighet varer lengst, og det er nettopp her Winge tror noe av suksessen ligger.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.