- Oiiii!
Robinson og Fredag hadde sjekket inn på gateplan i et av DNBs tre bygg i Barcode.
Et trappetrinnsformet glasspalass der en Fløibaneaktig skråheis med en vinkel på 28,402 grader tok dem lukt til himmels.
Nærmere bestemt til 13. etasje. En siste etasje opp ble besteget per trapp.
Og der – ohlala – bredte en spektakulær utsikt over Bjørvika og Sørenga seg ut foran dem idet de tok plass i en fasjonabel, mørk og myk lounge.
Men man begir seg ikke ut på fine dining uten å vaske hendene først. Og det var fra toalettet, med utsikt i motsatt retning, at Fredag gispet.
- Hjelpes! Jeg må holde meg fast i vasken. Det kiler i magen og føles som om jeg når som helst kan ramle ut i de nitten sporene. Oslo S har aldri sett kulere ut enn herfra.
Spiselige smykker
Robinson kremtet. De måtte ikke framstå som gale trainspottere heller.
Med en obligatorisk åtteretters middagsmeny på 995 kroner per snute retter Nodee Sky seg mot et bemidlet klientell.
- Kanskje helst med firmakort som skal flashes og businessforbindelser som skal imponeres? hvisket Fredag, mens blikket gled over de eksklusive råvarene i menyen; Waguy-biff, svart kaviar, trøfler og bladgull.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.