Smakstest av tacolefser og maistortillas:

Vi tester tacolefser: Den billigste tortillaen best

- En god tacolefse er luftig, saftig og myk som en sky.

TEST AV TACOLEFSER: Testpanelet smakte seg gjennom alle tacolefsene og ble overrasket over hvor ulike de er. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet 
TEST AV TACOLEFSER: Testpanelet smakte seg gjennom alle tacolefsene og ble overrasket over hvor ulike de er. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - En god tortilla er luftig, saftig og myk. Når du river i den, må du dra før den ryker. Hvis du kan rive den tvers over som papir, er noe feil.

Sylvia Vavik, kvinnen som i fjor ble Norges Grillmester på TV sammen med broren Luis, drar illustrerende i en tortillalefse.

- Denne er ganske bra. Den har elastisitet, sier hun.

Test med nesa

I sofaen sitter også Dagbladets matredaktør, Christopher Sjuve.

Jobben er å bedømme tortillalefser, og bare det. Lefsene serveres uten stopp, og uten at panelet vet hvilken lefse de bedømmer. Eneste avveksling er vannglasset.

Sylvia er halvt meksikansk, oppvokst i USA og har gjennom fjernsynsopptredener og nettstedet Aquicomi gjort seg bemerket som ambassadør for meksikansk mat.

Hun vurderer lefsene med nesa og drar litt i dem før hun putter dem i munnen. Hun er ikke i tvil om hvilken av hvetelefsene som er best.

- Denne, sier hun, og tar en liten tyggepause.- Den er myk, smaker godt og lukter som den skal.

- Helt enig, denne utmerker seg, sier Sjuve, uten å vite hvilket produkt han spiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.