(Dagbladet): - En god tortilla er luftig, saftig og myk. Når du river i den, må du dra før den ryker. Hvis du kan rive den tvers over som papir, er noe feil.
Sylvia Vavik, kvinnen som i fjor ble Norges Grillmester på TV sammen med broren Luis, drar illustrerende i en tortillalefse.
- Denne er ganske bra. Den har elastisitet, sier hun.
Test med nesa
I sofaen sitter også Dagbladets matredaktør, Christopher Sjuve.
Jobben er å bedømme tortillalefser, og bare det. Lefsene serveres uten stopp, og uten at panelet vet hvilken lefse de bedømmer. Eneste avveksling er vannglasset.
Sylvia er halvt meksikansk, oppvokst i USA og har gjennom fjernsynsopptredener og nettstedet Aquicomi gjort seg bemerket som ambassadør for meksikansk mat.
Hun vurderer lefsene med nesa og drar litt i dem før hun putter dem i munnen. Hun er ikke i tvil om hvilken av hvetelefsene som er best.
- Denne, sier hun, og tar en liten tyggepause.- Den er myk, smaker godt og lukter som den skal.
- Helt enig, denne utmerker seg, sier Sjuve, uten å vite hvilket produkt han spiser.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.