Partier med kristen profil

De små partiene som Nyborg skriver om mener at det fortsatt er av betydning at deres tillitsvalgte tror på Gud.

Geir Magnus Nyborg skriver iDagen 30.5. om politiske partier med en kristen profil. Noen har ment at slike partier er misforståtte og upassende. Det var også fleres mening i 1933 da Nyborgs Kristelig folkeparti ble stiftet i Bergen.

Historien har vist at partiet har hatt sin berettigelse. I kommentaren i Dagen nevnes flere positive saker som KrF har arbeidet for og vunnet fram med. Og nokså nylig da partiet i vedtekter hadde uttrykt tydelig at det var forventet at tillitsvalgte tror på Gud, var en politiker fra KrF statsminister i Norge i omlag sju år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er fortalt at de som stiftet KrF var på kne i bønn til Gud på en bibelskole i vestlandsbyen. For dem var altså Gudstroen og det kristne evangelium viktig. Slik har det også vært i ganske stor grad i det norske samfunn de siste 200 år etter at vi fikk vår grunnlov.

I et av versene i fedrelandssalmen, skrevet avElias Blix (som også var statsråd i 1884-88), lyder det: «Vil Gud ikkje verja by og land, kan vaktmann oss ikkje tryggja.» Og så lyder det, formet som en bønn til Gud: «Så vakta oss, Gud, så me kan bu i heimen i fred og hyggja!»

Å tro på Gud, be til ham sammen med andre og delta i en menighet eller kristen forsamling er blitt mindre og mindre vanlig i vårt land.

Da jeg fortalte en venn som er prest at det i et land i Vest-Afrika med mange ikke-kristne, der jeg er engasjert i et misjonsprosjekt, likevel er omlag 10 prosent som er evangelisk kristne og som vanligvis går i kirken hver søndag, sa han at i Stavanger (den gamle misjonsbyen), i en stor bydel, er det 1 prosent av innbyggerne som oppsøker en kristen menighet på hviledagen.

En annen venn kom med den for meg meget oppsiktsvekkende påstand nylig at der er flere muslimer i Oslo enn kristne! Han mente kanskje at der er flere muslimer som går i en moské på fredagen enn der er kristne som kommer i kirken på søndagen, noe vi hørte for ganske mange år siden. En kan si at det en bruker tid på er det som egentlig betyr noe i ens liv.

De små partiene som Nyborg skriver om mener at det fortsatt er av betydning at deres tillitsvalgte tror på Gud. Og at det er viktig å holde fast på de kristne normer vi har i Bibelen også i et samfunn der færre og færre de siste tiår har kjent seg forpliktet i forhold til Bibelens standard. 

Verdipartiet, som stillerliste i Rogaland vedStortingsvalget 11. september, vil fortsatt at Norge kan bygges på Bibelens grunnverdier og slår vern om nasjonal frihet.

Vi arbeider for at barnet i mors liv vernes og mener at ekteskapet er mellom en mann og en kvinne. For få dager siden slo en stor avdeling iDe forente nasjoner (FN) fast at jødene ikke har noen rettmessig tilknytning til Jerusalem. Vi vil støtte Israel, området og kulturen hvor våre kristne verdier kommer fra.