Nyheter

Hva er hemmeligheten bak god mat?

Spør man kokkene vil svaret være «gode råvarer», mener Cappelen Damm som er ute med en ny matbok.

Publisert Sist oppdatert

– Har du først gode råvarer for hånden, kan du gjerne tillate deg å gjøre små feil og fortsatt få et fantastisk resultat, hevder forfatterteamet bak den nye boka Rå vare, Årstidenes beste oppskrifter – kokkenes favoritter .

I boka forteller noen av våre fremste kjøkkensjefer om sine favorittråvarer og viser hvordan man best mulig setter dem sammen til et utsøkt måltid.

Bjørn Tore Furset, kokk og restauranteier av Fursetgruppen, har sammen med Fursetgruppens markeds- og kommunikasjonssjef Marianne Nygård-Hansen stått for utvalget av kjøkkensjefer og sydd bidragene sammen.
Boka gir oppskrifter fra Oslos beste kokker på retter man får servert av på Ekebergrestauranten, Argent Restaurant, Maaemo, Festningen Restaurant, Lofoten Fiskerestaurant, Sabaki, Grilleriet, Tjuvholmen Sjømagasin, Fursetgruppen Catering og nyåpnede Grand Café. Boka har også et eget kapittel hvor man få bli bedre kjent med hver av kokkene.
Man får dessuten vite det man trenger om råvarer og valget av dem.
– Vi har laget boka for matelskeren som er litt over gjennomsnittet opptatt av å lage mat på eget kjøkken, og som ønsker å bli inspirert. Det finnes oppskrifter for den som ønsker å invitere på en storslagen middag, men også enkle retter som alle kan få til, sier Marianne Nygård-Hansen i en pressemelding.

Bildene er tatt av matfotografen Stian Broch .

Om forfatterne:
Bjørn Tore Furset er fra Stranda på Sunnmøre og er utdannet kokk. Han startet sitt eventyr på Lofoten Fiskerestaurant i 1996 som han senere kjøpte. Dette var starten på Fursetgruppen restaurant group, og i dag driver han flere individuelle restaurantkonsepter. Marianne Nygård-Hansen, markeds- og kommunikasjonssjef i Furstegruppen, har også en sterk lidenskap og interesse for mat.

Powered by Labrador CMS