Sport

Sandnes med knepent tap i toppkampen mot Nøtterøy

Sandnes møtte tabellnabo og opprykksrival Nøtterøy til dyst hjemme i Vågenhallen søndag. Det ble ikke uventet et jevnt oppgjør, men gjestene Nøtterøy stakk av gårde med alle poengene i hektiske sluttminutter.

Følg RA Sporten på Facebook!
Med ti seire på de første tretten kampene har Sandnes vært i toppen av 1. divisjon hele sesongen. Søndagens motstander Nøtterøy er blant de Sandnes-trener Dalibor Sedjak advarte mot kom til å være blant de største favorittene til opprykk før sesongen, og laget fra Vestfold er også nærmest Sandnes på tabellen.
Det var derfor mye på spill i søndagens kamp i Vågen Idrettshall, og det var bortelaget som kom best i gang. Nøtterøy scoret kampens tre første mål, og ledet de første 23 minuttene av den første omgangen. Sandnes ristet av seg den dårlige starten og vekslet på å ligge ett og to mål bak i store deler av første omgangen. I angrepet etter at hjemmelaget utlignet tok Sandnes ledelsen for første gang, og den holdt de inn til pause der stillingen var 14–13.

Rotet vekk tremålsledelse

Andre omgangen var like tett og jevn som den første, men nå var det Sandnes som ledet med ett og to mål i starten av omgangen. Nøtterøy holdt imidlertid godt følge med ligalederne, og lagene byttet på å ta ledelsen i starten av omgangen. Sandnes satte inn et lite rykk rundt kvarteret spilt, da laget tok en 23–20-ledelse takket være gode redninger fra Sandnes-keeper Bjørnar Roth.
Ti minutter før slutt ledet Sandnes 27–24, men da pådro Maximillian Kalliske seg to minutter. Det brukte Nøtterøy til å komme seg inn igjen i kampen, og med fem minutter igjen av kampen sto det igjen uavgjort i Vågenhallen.

Simen Kroken ga Nøtterøy ledelsen 30–29 tre minutter før full tid, og da Khaled Chentout ga bortelaget en tomålsledelse med 30 sekunder igjen å spille ble det vrient for Sandnes. Abel Nagy reduserte en gang, men ligalederne tapte toppoppgjøret knepent 3031.

Andre Ellertsen ble hjemmelagets toppscorer med syv mål, mens Simen Kroken ble toppscorer for Nøtterøy med ni mål. Bortelaget kapper med denne seieren inn to poeng på Sandnes i toppen av tabellen, men hjemmelaget beholder likevel topplassen. Sandnes har nå 21 poeng, mens Nøtterøy på andre har 20.