Sport

Nå har Liverpool grep på mesterligaplassen

(West Ham - Liverpool 0-4). Etter søndagens utklassing i London kan Liverpool selv styre seg inn på den attraktive mesterligaplassen i kommende hjemmekamp.

Av Geir Andreassen

Liverpool slo West Ham med solide 4-0 og kan sikre spill i mesterligaen neste sesong på egen hånd mot Middlesbrough neste helg.

Daniel Sturridge sendte de røde, for anledningen i sine refleksgrønne bortedrakter, i føringen etter 35 minutter. Hjemmeforsvaret klarte ikke å fange opp løpet til Sturridge, som fikk en nydelig stikker fra Philippe Coutinho. Han runder av Adrian og satte ballen i det tomme målet.

Liverpool satte som vanlig sitt høye Klopp-press, og det ga West Ham mange rom å kontre i. Hjemmelaget var ikke langt unna utligning, og hele tre ganger endte ballen i stengene.

Helt mot slutten av 1. omgang hadde en og samme mann, André Ayew, to avslutninger i aluminiumet.

Coutinho-show

Etter hvilen skulle det meste handle om én mann, Coutinho. Etter 57 minutter var han våkent framme da et skudd fra Georginio Wijnaldum traff tverrliggeren. Mens West Ham-forsvaret nærmest sto og så på driblet han seg gjennom feltet før han scoret.

Fem minutter senere var samme mann framme og økte til 3-0 på en giftig kontring. West Ham-spillerne ropte på straffe før Wijnaldum satte fart og spilte fri brasilianeren.

Kvarteret før slutt fikk Divock Origi score etter å ha vært målløs de siste fem kampene. Han fikk æren av å gjøre 4-0. Nok en gang var Wijnaldum nest sist på ballen.

Håvard Nordtveit på West Ham-midtbanen hadde ingen god dag på jobben.

Avgjør selv

Liverpool har tatt seg opp til tredjeplass på tabellen med sine 73 poeng. Manchester City med en kamp mindre spilt følger på 72 poeng. Arsenal har også to kamper igjen, men har 69 poeng.

Slår Liverpool nedrykksklare Middlesbrough på Anfield neste helg, blir det på nytt mesterligaspill for Liverpool.