Skyhøye regninger for småskader skaper trøbbel for kundene

Problemene kommer gjerne ikke før du leverer bilen.

TA VARE PÅ BILEN: Husk at selvom du kan bruke leasingbilen som din egen, skal den også takseres når den leveres. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX
TA VARE PÅ BILEN: Husk at selvom du kan bruke leasingbilen som din egen, skal den også takseres når den leveres. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Færre leaser bil i år enn ifjor viser tall fra Finansieringsselskapenes forening.

Hittil i år har det blitt leaset ut 8.238 personbiler til privat bruk. Det er en nedgang på 37,64 prosent sammenlignet med tilsvarende periode ifjor, hvor det ble leaset ut 13.210 biler første halvår.

Men hva innebærer det egentlig å lease bil? Det er gunstig blant annet fordi du slipper lån og du får en ny og sikker bil. Ikke minst får du en forutsigbarhet over månedlige kostnader.

Alt dette er fristende for enhver som også har en jevn hverdag pengemessig. Men hvilke ulemper har det?

Les også: Nå blir det momsfritt å lease bil

Dyrt å levere

I tillegg til at du ikke har noen bil å selge etter 3-4 år som leaser, kan du også risikere å bli stående med en kjemperegning ved levering.

Arne Ove Sekkingstad fra Bergen overtok leasingbilen etter sin svigerfar. For han ble det å levere bilen en dyr affære.

- Min svigerfar hadde betalt endel i forskudd, så den månedlige kostnaden var på 3000 kroner. Da jeg tidligere i år skulle levere bilen, fikk jeg en kjempe overraskelse da sluttregningen på bilen kom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.