Påkost etter leasing av bil

Dette er den ukjente leasingfella å se opp for

Leasing av bil kan bli dyrere enn du hadde sett for deg.

BLE DYRT: I februar skrev Dagbladet om Harald Karlsen som fikk et prissjokk på 79.000 kroner da han skulle levere tilbake denne leasingbilen, etter tre år. Foto: Privat
BLE DYRT: I februar skrev Dagbladet om Harald Karlsen som fikk et prissjokk på 79.000 kroner da han skulle levere tilbake denne leasingbilen, etter tre år. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet har tidligere advart mot privatleasing av bil. I fjor gikk de blant annet ut og proklamerte at kundene satt med for stor del av risikoen ved leasingavtaler.

Leasing av bil blir likevel stadig mer populært blant nordmenn. Det er ikke mer enn tre år siden vi skrev om at fenomenet hadde eksplodert her til lands.

Salgsstatistikken for januar i år viser dessuten at over halvparten av alle nyregistrerte biler var nærings-finansiert. Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) var det i stor grad gjennom leasing.

Både fordeler og ulemper

Fordelene med leasing er gode:

Du får en ny og sikker bil og stor forutsigbarhet over månedlige kostnader. Du slipper dessuten å ta opp lån for å kjøpe bil, noe som gjør at du ikke binder opp kapital. Det kan være en stor fordel på steder hvor det er høyt prispress på boligmarkedet.

Ulempene kan imidlertid fort være større en fordelene:

Det er nemlig dyrt å lease. Kostnadene ved å bryte avtalen før kontraktsslutt koster skjorta. Ei heller har du noen bil å selge etter utløpet av leasingperioden. Dessuten må du betale 25 prosent i moms på årsavgiften på leasingbiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.