Elverum – DHK: 31–22

For andre gang på en uke dro DHK til Elverum for å møte Norges beste lag. Forrige uke ble det seksmålstap etter en dårlig start på begge omgangene.

Onsdag tok veteran Christian Spanne ansvar for at det ikke skulle ende på samme måte.

30-åringen viste virkelig fram sitt toppnivå, slik han spilte da han herjet for Norge tidligere på 2000-tallet.

Bra, men ikke godt nok

Elverum leder ligaen klart. De spiller mesterliga og har fortsatt ikke tapt mot et norsk lag denne sesongen. For at DHK skulle gå til semifinale måtte laget spille nærmest over evne.

At Elverum er et bedre lag er det få som er uenige om. Men til tross for at DHK var store underdogs, var de til tider fullt på høyde med Elverum. Christian Spanne storspilte og ble bortelagets toppscorer mot Elverum.

- Storspill og storspill, jeg bommer på et par store sjanser som jeg skal sette. Da er jeg ikke helt fornøyd, smiler Spanne.

Til nå denne sesongen har backene til DHK spilt godt. Johannes Hippe har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen, mens Øyvind Frigstad levert en strålende kamp mot Elverum sist uke.

Onsdag var det altså kantspiller Spanne som var lagets beste.

- Det er lenge siden jeg har scoret mange mål. Hadde det stemt for alle samtidig så hadde vi vunnet alle kampene i år. Vi er kanskje på vei mot noe. Vi tar de viktigste tingene først, så får vi håpe vi klarer å sette det sammen etter hvert, sier 30-åringen.

Keepermål og godt spill

Da lagene møttes for en uke siden slet DHK i starten av kampen. Da ledet hjemmelaget 5–1 etter få minutter. Elverum scoret først også onsdag, men det var et helt annet bortelag fra starten denne gangen. Etter fem minutter ledet de blå 3-2, til tross for at de allerede hadde hatt en mann utvist i to minutter.

Deretter fulgte en periode hvor DHK slet litt mer. Etter 13 minutter var stillingen 7–5 til hjemmelaget. Det var tid for en liten timeout. Avtaler og tenningsnivå ble justert.

- Det fungerer bra som et lag, men vi må ha flere som presterer samtidig. Vi har hatt en del enkeltprestasjoner. Ideene fungerer veldig bra, men så faller vi litt ut av konseptet vårt.

Og fremover på banen fungerte det meget bra i perioden som fulgte. Christian Spanne dunket inn mål etter mål fra sin kantposisjon, i tillegg til at DHK flere ganger straffet Elverum da byttet ut keeper i undertallsspillet.

Til og med DHKs keeper, Mathias Kolstad Holm, kom på scoringslisten da han reddet og skjøt i det åpne målet fra eget felt.

Også bak fungerte det bra. Til pause lå drammenserne under med tre mål. Avstanden kunne fort vært mindre om Spanne hadde satt en stor mulighet rett før slutt, og Elverum ikke hadde scoret sekunder før hvilen.

Gamblet mot slutten

Også etter pause var DHK virkelig godt med. Spanne fortsatte storspillet og ting fungerte i perioder utmerket.

12 minutter ut i omgangen var DHK fortsatt tre mål bak, til tross for at de flere ganger hadde vært en blanding av uheldige og udyktige fremover på banen. På det tidspunktet satt man med en følelse av at en cupbombe kunne være i emning i Elverum. Den følelsen satt også DHK med, derfor tok de noen ekstra sjanser mot slutten.

- I dag er vi vesentlig bedre de første 40 minuttene. Det er litt tilfeldig at vi havner tre mål bak. Da gambler vi. Vi kjører forsvaret ut og legger inn to streker. Men de har en veldig ro. Vi gambler, men resultat blir nimålstap. Når det er cup så driter jeg egentlig i om vi taper med to eller med ti. Vi skal prøve å komme videre. Derfor gambler vi, det var vi enige om å prøve, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

- Vi gjør 40 gode minutter. Så prøver vi å gamble på slutten, det er synd de får dra fra. Resultatet lyver om prestasjonen vi gjør, det kunne like gjerne vært tap med 3-4 mål, sier kaptein Johannes Hippe.

Dessverre gikk det ikke slik. Elverum hadde et gir til inne, og i Elverum-målet storspilte Morten Nergaard da DHK gamblet. Bortelaget raknet litt mot slutten av kampen, dermed ble det tap.