ELVERUM – DHK: 32–26

DHK startet årets sesong med tre strake seiere. Siden det har det blitt tre strake tap.

Mot laget som overlegent leder serien ble det nok en gang tøft. Det til tross for en Kristian Kjelling som var høyt og lavt på sidelinjen.

– De som kjenner meg vet hvordan jeg var som spiller. Jeg er rolig og sindig utenfor banen, men på banen er jeg ivrig, sier Kristian Kjelling.

Time out nærmest umiddelbart

DHK-treneren jublet hemningsløst da de blå scoret, og styrte både angrepssystemer og forsvarsblokk fra sidelinjen. Når en spiller satte seg, var han borte og snakket litt. Slik er han ofte. Dessverre for DHK var det til ingen nytte på onsdag.

– Jeg prøver å hjelpe spillerne best mulig. Når de er slitne eller stresset kan jeg innimellom styre spillet. Så er det også noe som trenger litt mer tenning innimellom, sier Kjelling.

Lagets kaptein, og mannen som skal styret angrepsspillet ute på banen, Johannes Hippe, syns Kjellings aktive trenerstil passer han veldig bra.

– Noen ganger trenger vi litt tilbakemelding. Jeg setter veldig pris på det, sier Hippe.

Til tider fikk Kjelling også svar fra spillerne på banen. Han mener det offensive satt veldig bra mye av kampen mot Elverum. Bakover var det ikke nødvendigvis like bra.

– Nei, det er noen som glipper litt på avtalene bakover, sier Kjelling.

– Vi hadde en avtale

Allerede fire og et halvt minutt ut i kampen måtte Kjelling korrigere laget sitt. Etter en forferdelig start la han det grønne Time out-kortet i bordet til sekretariatet. Da var stillingen 5–1 til hjemmelaget.

Litt tydelighet og noen avtaler senere gikk laget ut på banen og scoret tre kjappe. Det er sånn de jobber. Med utvikling. Det har også vært planen hele sesongen.

– Alle vet hvor mye håndball Kristian kan. Jeg skal styre spillet, men det kan være enklere å se ting fra sidelinjen. Da kan han hjelpe til, forklarer Hippe.

Utviklingen ser til tider ut til å lykkes. I perioder er DHK godt med, men Elverum var et lite hakk bedre i de fleste faser. Der DHK skjøt i stanga, limte Elverum ballen ved stolperota.

I den andre omgangen oppsto det en situasjon hvor Hippe hadde ballen, men kastet den bort. Kjelling ropte på sidelinjen, og i hallen kunne det høres et klart og tydelig «Vi hadde en annen avtale» fra DHKs kaptein på banen.

– Så lenge spillerne har gode avtaler så bryr jeg meg ikke om det. Det er ikke det som er poenget. Vi er bare opptatt av at ting skal utvikles, sier Kjelling.

For noen vil Kjellings stil kanskje fremstå som kjeftete. Men det virker ikke som at det oppfattes på den måten i klubben. Tvert i mot, det oppfattes som hjelp til at spillerne skal bli bedre, mener kaptein Hippe.

God avslutning

Også i den andre omgangen startet DHK dårlig. Snaut sju minutter ut i omgangen hadde Elverum scoret fem. Drammen hadde scoret to.

Bortelaget hentet seg etter hvert inn igjen.

– Vi gjør en god kamp. Det er ingen som forventer at vi skal slå Elverum. Det viktigste er at vi har innsats ute på banen, sier Kjelling.

Til slutt tapte de riktignok også den andre omgangen med ett mål, og kampen med seks.

Men det gjør ikke noe. For i dag lærte DHK. De yppet seg mot landets beste. Og de har tatt et steg på veien videre.