For femte kamp på rad ble det et tap for DHK i eliteserien. Der de til tider spilte på toppnivå mot Elverum før landslagspausen, var de søndag tilbake til en prestasjon helt på det jevne.

Det var ikke i nærheten av å holde mot et Haslum uten sin største stjerne, Erlend Mamelund, på banen.

55 og et halvt gode minutter

DHK ligger på niendeplass på tabellen. De har like mange poeng som laget på kvalikplass, Falk Horten.

I de siste kampene før landslagspausen var det flere lyspunkt. Øyvind Frigstad storspilte i én kamp, Christian Spanne storspilte i en annen.

Søndag het den spilleren Oskar Olafsson. Han gikk foran, gikk i duellene, var en leder. Flere DHK-spillere gjør en grei kamp mot Haslum, men man sitter med følelsen av at det var en kamp helt på det jevne.

DHK sliter liksom litt med å få alle spillerne til å fungere samtidig. Det er også DHK-trener Kristian Kjelling enig i, men samtidig er det ikke realistisk å skulle være helt på nivå med Haslum.

- Vi må stikke fingeren i jorda. Dette er et lag som på papiret skal være mye bedre enn oss. Vi gjør 55 og et halvt gode minutter, sier Kjelling.

Direkte rødt kort

DHK forsvarte seg godt i starten av kampen. Da det var spilt fem minutter hadde de fortsatt ikke sluppet inn. Problemet var at de samtidig hadde  brent et par sjanser fremover også.

I løpet av de første sju minuttene hadde bortelaget kun scoret én gang.

Og selv med en mann mer på banen slet DHK med å finne gode løsninger offensivt. De tok riktignok ledelsen 5–4 etter 12 minutter, men det var noen uforløst fremover på banen.

Da det var i ferd med å løsne for DHK fremover, oppsto det en situasjon i forsvar. En Haslum-spiller treffer Christian Spanne og får seg en skikkelig trøkk i nesa. Etter å ha konferert, bestemmer dommerne seg for at Spanne var oppe med albuen. Dermed fikk ikke han mer enn 15 på banen.

Lagene fulgte hverandre tett derfra. DHK endte til slutt ett mål bak til pause, på stillingen 14–13.

Opp og ned

Den andre omgangen begynte nærmest katastrofalt for DHK. 14–13 ble til 19–14 i løpet av få minutter. Allerede fire minutter ut i omgangen måtte Kjelling legge det grønne kortet i sekretariatet.

Det så ut til å hjelpe også. Kun minutter senere hadde DHK fått så bra sving på angrepsspillet at Haslum måtte bytte keeper på stillingen 22–20.

Men, som så mange ganger før denne sesongen, svingte prestasjonene for drammenserne. 22–20 ble til 26–20. Da var kampen mer eller mindre avgjort.