DRAMMEN: Tre kamper, seks poeng og andreplass på tabellen. Man kan trygt si at Drammen Håndballklubb (DHK) har hatt en god start på sesongen før onsdagens kamp.

Hjemme mot Bækkelaget ble det en tett og jevn kamp. Men bortelaget trakk til slutt det lengste strået. Kampen endte 29-27 til Bækkelaget.

- Det er ekstremt surt. Jeg føler vi blir frarøvet det på slutten. Vi taper kampen i første omgang, sier DHK-kaptein Johannes Hippe til Drammens Tidende etter kampen.

- Hva går galt i første omgang?

- Det er marginer. Vi spiller oss til en del sjanser, så er Bækkelaget j**** gode til å straffe oss, sier en frustrert Hippe.

Keeperbytte reddet første omgang

Den første omgangen startet jevnt, men gradvis tok Bækkelaget grep om kampen. Særlig bakover slapp DHK bortelaget litt for enkelt til. Etter ti minutter hadde DHKs keeper, Mathias Kolstad Holm kun én redning.

Grep måtte tas - grep ble tatt. En timeout fra Kristian Kjelling ble raskt etterfulgt av et keeperbytte. Kristian Hansen Skaug takket for den tilliten og reddet umiddelbart da en Bækkelaget-spiller kom alene med han.

19 minutter var spilt da Hansen Skaug ble byttet inn. Da hadde DHK sluppet inn 12 mål. Derfra og ut omgangen slapp hjemmelaget inn fire.

- Jeg tror det er for at jeg skal nullstille. Jeg, som alle andre på laget, sliter. Det er for at jeg skal få roet meg ned litt, så får man det litt i perspektiv og er litt roligere når man kommer inn igjen, sier Kolstad Holm.

For Kolstad Holm ble byttet inn igjen mot slutten av omgangen. Etter de rolige minuttene på benken kom veteranen inn og svarte med et par gode redninger. Den ene var en mesterlig heading, et klokkeklart hodestøt med pannebrasken.

- Vi taper som et lag

Kolstad Holm fortsatte der han slapp i starten av andre omgang. Bækkelagets første angrep ble reddet, det neste endte med mål imot, før Bækkelaget kastet bort de tre neste angrepene.

Problemet på det tidspunktet var hva som skjedde fremover på banen. Først etter seks minutter av den andre omgangen fikk Drammenslaget ballen i mål.

- Andreomgangen er veldig fin. Jeg får også et par redninger på slutten av første. Men jeg syns laget hever seg. Vi taper som et lag, men vi hever oss som et lag også, selv om det ikke holder helt inn, sier Kolstad Holm.

Elleve minutter ut i omgangen hadde lagene scoret snaue tre mål hver, mye takket være Kolstad Holm bakerst. I løpet av det første kvarteret av andre omgang hadde Kolstad Holm like mange redninger som han hadde i løpet av hele første omgang.

Til slutt stoppet Kolstad Holm på elleve redninger, åtte av dem i andre omgang.

Dramatikk til siste slutt

Fremover tok eliteseriens toppscorer, Johannes Hippe, ansvar. Og da Kolstad Holm reddet etter 22 minutter, og Hippe scoret sitt sjuende for kvelden kun sekunder senere, da var plutselig hjemmelaget kun ett mål bak.

-  Andre omgang for min del er bra. Første omgang var ikke like bra. Jeg blir satt opp til mange gode sjanser i første omgang, men jeg hadde ikke helt flyten. Jeg kommer bra tilbake i andre omgang, sier Hippe.

DHK holdt seg ett mål bak. Med ti sekunder igjen av kampen er de fortsatt ett mål bak, samtidig som de har ballen. Men en teknisk feil gjorde at bortelaget fikk frikast, og enkelt kunne sette ballen i det åpne målet. Dermed endte det med et surt tomålstap for DHK.

Så surt var tapet at DHK-trener Kristian Kjelling forsvant rett i garderoben etter kampen. Et tegn på at tre seiere på rad ikke var nok for et DHK-lag i medvind.