OSLO: Trener Kenneth Gabrielsen hadde advart Glassverket-jentene om å ta lett på oppgaven mot laget som sliter i bunnen av tabellen, men bortsett fra en liten periode i første omgang, hadde de lilla kontroll på det meste som skjedde i kampens 60 minutter.

Flere spillere var usikre før søndagens kamp i Bjørnholthallen, men både Emilie Christensen og Kari Brattset var med fra start, noe som betydde at Kenneth Gabrielsen stilte sitt beste lag bortsett fra Jeanett Kristiansen som fortsatt er ute.

Hege Bakken Wahlquist og Kristin Nørstebø dro mye av lasset for Glassverket i første omgang. Etter seks minutter ledet bortelaget 4-0, alle målene scoret av Bakken Wahlquist.

Glassverket slapp seg imidlertid ned etter den gode starten og lot Nordstrand slippe til på streken ved flere anledninger. Drøyt halvveis ut i omgangen var lagene like langt på 7-7.

Med fem scoringer sendte Nørstebø de lillia foran igjen, før Trine Bronsta fastsatte pauseresultatet til 15-11 med en snedig variant.

Etter hvilen grep Glassverket muligheten til å dra skikkelig i fra i overtall. Flere meldte seg på som målscorere, og ti minutter ut i omgangen ledet de med ti.

Etter det var poengene var aldri truet, og Gabrielsen kunne slippe til spillere som Ane Hovland, Eline Jarlsrud Rikartsen og Linn Andresen fra benken.

Med to poeng tar Glassverket seg forbi Byåsen på tabellen og ligger på tredjeplass, fire poeng bak Larvik og ett bak Tertnes. Neste kamp er mot Vipers Kristiansand 10. februar.

Trykk på bilder for å se flere bilder (dt+)