DRAMMEN: Stillingen etter 30 minutter i Drammens storstue var 11–9 til Drammen Håndballklubb over naboen fra Lier. Og etter en spennende match utover i andre omgang var det til slutt som DHK som kunne feire en 24-21-triumf foran snaut 1.000 tilskuere.

Det ble en tett eliteseriekamp, som var preget av mye feil og dårlig angrepsspill av de to Buskerud-lagene.

DHKs toppscorere ble Erik S. Alm og Johannes Hippe med seks mål hver, mens Petter Dahl Christensen scoret flest for St. Hallvard med seks fulltreffere.

Mange feil

Etter stillingskrig og en del feil fra begge i innledningen, så var det DHK som fikk først hull på byllen. Etter fire minutter knallet Jesper Hagen inn 1–0 til hjemmelaget. Drammenserne fortsatte å kjøre på, mens St. Hallvard slet i angrep. Etter seks minutter sto det 3–0 på lystavla. Skulle DHK stikke ifra allerede i de første ti minuttene?

St. Hallvard våknet omsider. Marcus Finnerud scoret Lier-lagets første mål etter sju minutter. Så kom en redusering til, og med ett hadde det jevnet seg ut i målprotokollen. Da det begynte å nærme seg halvspilt omgang utlignet Petter Dahl Christensen til 5–5 på et fint skudd i hjørnet.

DHK tilrev seg nok en gang et lite forsprang da Johannes Hippe fikk to sjanser og satte inn 7-5, og samme mann  økte til 9–6 etter rundt 20 minutters spill. Vertene kjempet godt i forsvar og gjorde det vanskelig for gjestene- Og bakerst vartet målvakt Mathias Kolstad Holm med de nødvendige redningene innimellom. Som da han reddet et straffekast fra Fredrik Utengen etter 23 minutter. Sekunder etter strafferedningen rushet Oskar Olafsson inn 10–7.

St. Hallvard bet seg imidlertid fast, og maktet også å krype ett mål nærmere ved sidebyttet. Herman Vildalen fant en åpning kjempet inn en 11-9-redusering etter om lag 28 minutter, og flere mål ble det ikke før pausesignalet – etter en omgang mye kjemping og en del feil fra begge lag.

Ble spenning

Feilene florerte også i starten på andre omgang. St. Hallvard maktet ikke å overtallsperioden i de første to minuttene. Fem minutter ut i sluttomgangen sto det 13–10 til DHK.

Så kom en periode der scoringene kom tett i begge ender. Det var Drammen som hele tiden var litt skarpere angrepsmessig, og hadde en stund firemålsledelse. Etter 10.25 tok St. Hallvard-trener Glenn Solberg time out på stillingen 18–14 til DHK.

Fem minutter senere var det DHK-trener Kristian Kjellings tur til å ta time out. Før det hadde St. Hallvard rukket å ta innpå litt – 19–16 sto det. Matchen sto og vippet nå. Skulle DHK øke og avgjøre, eller skulle St. Hallvard få sjansen til å komme à jour? Det var gjestene som kom tilbake.

Snaue ni minutter før slutt utlignet St. Hallvard til 20–20 ved Sindre Kjelaas som fant en åpning på kanten.

Det var duket for drama i sluttminuttene i naboduellen. DHK-profilen Johannes Hippe sto fram og dunket inn 22–20 litt over fem minutter igjen å spille. Den scoringen var viktig for vertene, og etter et langt St. Hallvard-angrep deretter reddet til slutt målvakten Kolstad Holm.

Da Oskar Olafsson økte DHKs ledelse til 23–20 etter 28.46 av andre omgang virket bataljen avgjort. Det var det også, og sluttresultatet ble 24–21.