DRAMMEN: DHK fikk en god start på sesongen da de vant lokaloppgjøret mot St. Hallvard 26–14. Onsdag kveld fulgte de opp med sin andre seier mot FyllingenBergen.

Men det tok tid før DHK fant ut av Fyllingen-forsvaret, og i den andre enden av banen rant målene inn periodevis. Kampen svingte fram og tilbake, og fire minutter før slutt var lagene like langt på 29-29.

To matchvinnerredninger av Mathias Kolstad Holm og to mål av debutant Jesper Hagen ga tomålsseier som satt langt inne for DHK-trener Kristian Kjelling.

– På slutten var jeg ganske rolig, men underveis i kampen kokte det fullstendig over for meg en periode. Jeg ble rett og slett veldig forbanna. Ikke fordi vi spiller dårlig, men fordi vi ikke får til de tingene vi har øvd på, forteller Kjelling til Drammens Tidende.

– Vi hadde mange sjanser til å dra i fra, men Fyllingen skal ha veldig honnør for sju mot seks spillet sitt. Mario Matic (Fyllingen-back) løser det på en eksepsjonell måte.

Kjelling og DHK er ubeseiret etter to kamper i årets eliteserie. Ettersom laget startet sesongen med to minuspoeng, står de likevel med kun to poeng.

– Dette smakte sinnssykt godt, det må jeg si, avslutter Kjelling, som skal i ilden igjen borte mot Lillestrøm søndag.

Solid Hippe

Drøye 500 tilskuere hadde tatt turen til Drammenshallen for å se DHK i lagets første seriekamp i egen hall. De fikk se et hjemmelag som kunne gå til pause med en tremålsledelse på 16-13, mye takket være Johannes Hippe og målvakt Mathias Kolstad Holm.

Det meste DHK skapte de første 30 minuttene var innom Hippe, som fant nettmaskene på seks av sju skuddforsøk, mens Kolstad Holm satte fyr på laget med sin strafferedning etter halvspilt omgang på 7–5.

– Førsteomgangen gikk veldig bra for min del. I andre omgang slet jeg litt i starten, forteller nimålsscorer Hippe.

Kristoffer Talsnes og Hippe økte til 9-5, før Fyllingen våknet og reduserte forspranget i løpet av de siste ti minuttene.

Thrilleravslutning

Fyllingen scoret det første målet etter hvilen og reduserte til 16–14. Dermed slapp DHK inn like mange mål mot bergenserne på drøye 30 minutter som de gjorde i løpet av én hel kamp mot St. Hallvard.

De helblå svarte med to scoringer av Oscar Olafsson og Tobias Glemming, før det raknet helt, og 18–15 ble til 18–18 på tre minutter. Kjelling tok timeout og introduserte Jesper Hagen, som grep sjansen med begge hender.

Et straffekast og en Fyllingen-utvisning ga DHK en gylden mulighet til å stikke ifra og på sju minutter ble 21–22 snudd til 26–22 etter tre scoringer av Hagen.

Men kort tid senere var det DHK sin tur til å spille i undertall etter en Olafsson-utvisning, og tre minutter før slutt var lagene like langt på 29–29.

En nervepirrende avslutning ble avgjort av Kolstad Hom og Hagen. To redninger av Kolstad Holm og to scoringer av Hagen, samt én av Christian Spanne, var nok til at DHK tok begge poengene med 32–30.