DRAMMEN: Poengene satt langt inne for Kristian Kjelling og hans mannskap i det som ble en slitekamp i Drammenshallen.

Flere spillere sto fram, men den som hadde flest avgjørende involveringer av dem alle, var målvakt Mathias Kolstad Holm.

Skåret i gleden er skaden på Johannes Hippe, DHKs viktigste spiller så langt denne sesongen. Backen rakk å score fem mål, før han måtte hjelpes av banen med etter et overtråkk på venstrefoten i andre omgang.

DHK har vist seg avhengig av Hippe denne sesongen og går en viktig måned i møte. ØIF Arendal (b), Falk (h), St. Hallvard (h), Fyllingen (b) og Lillestrøm (h) står for tur før jul.

Jevnt og tett

Innbitte DHK-spillere gikk hardt til verks mot Halden med en stor dose vilje. Kanskje i overkant mye, for det var mye rot og lite flyt de første 20 minuttene.

Kristian Kjelling slet med å finne riktig formel, og Halden holdt følge. DHK brant tre hundreprosentsjanser og slapp inn baklengs fra sjumetersmerket. Likevel kunne hjemmelaget gå til pause med 14-12, mye takket være ti redninger av Mathias Kolstad Holm.

Lagene fulgte hverandre som skygger, og det gikk nesten 22 minutter før DHK fikk en tomålsledelse. Johannes Hippe satte inn 10-8, før Lasse Larsen Thorsbye økte til 11-8.

Jubelen stilnet raskt med tre strake Halden-scoringer som ga 11-11, men DHK fikk likevel med seg godfølelsen inn i garderoben etter en god avslutning på omgangen. Scoringer av Tobias Glemming (2) og Espen Gommerud Våg i overtall ga tomålsledelse til pause.

Hippe-skade

Høyresiden til DHK med Glemming og Jesper Hagen startet andreomgangen kruttsterkt med til sammen fire scoringer. Likevel holdt Halden fortsatt følge, og etter to mislykkede angrep på rad, valgte Kjelling å ta en tidlig timeout.

Drøye ti minutter ut i omgangen gikk Hippe i parketten. Kjellings nøkkelmann måtte støttes av banen med smerter og bandasje på venstrefoten og la seg umiddebart ned for å få behandling av fysioterapeut Marius Hoel.

Med stadig flere bomskudd ble vondt til verre, og plutselig var det 19-19.

DHK hadde iniatiativet i kampens ti siste minutter og fikk betalt, selv et lag som slet foran mål nok en gang måtte reddes av Kolstad Holm. Med snaue tre minutter igjen økte Erik Alm til 26-23 på straffekast, før kantkollega Glemming satte spikeren i Halden-kista med en påfølgende kontrascoring.