DRAMMEN: Seieren betyr at Drammen Håndballklubb fortsatt har en mulighet til å komme til sluttspill.

DHK virket heltente fra avkast, og gikk opp i en kjapp 2-0-ledelse. Det kunne fort blitt en større ledelse også men en utvisning stoppet noe av rytmen. Hjemmelaget begynte så å brenne store sjanser. Bodø jobbet seg etter hvert fort inn i matchen, og etter åtte minutter hadde gjestene snudd det til 3-2-ledelse.

Lagene fulgte hverandre tett i målprotokollen. Forsvars- og målvaktsspillet satt, som det har gjort i det siste, bra for DHK. Men i angrep slet drammenserne også i denne første omgangen.  All grovjobben i forsvar ga imidlertid flere kontringsmuligheter på slutten av omgangen, og det utnyttet de blå brukbart, og sekunder før omgangen slutt knallet Johannes Hippe inn 11-10-ledelse for DHK.

Innledningen på andre omgang ble rotete fra begge lag, men DHK-målvakt Mathias Kolstad Holm fikk en pangstart og bidro sterkt til at vertene beholdt ledelsen de første minuttene. Etter hvert kom nordlendingene imidlertid ajour, og også i en knepen ledelse. Det var uhyre jevnt, og så ut til å bli en thriller.

Halvveis i sluttomgangen sto det 18-17 til Drammen. Det handlet om å få i gang skytterne til DHK for å koble et grep på Bodø, og det skjedde også med rundt ti minutter igjen. Både Rein Havang og Johannes Hippe fikk uttelling – og vips så var hjemmelaget foran med to mål etter 23 minutter.

Bodøværingene ga seg ikke, og var ett mål bak inn i sluttminuttene. Da DHKs Anders Skiaker Myhra ble utvist drøye to minutter før slutt så det mørkt ut, men en frekk scoring av venstrekant Erik S. Alm i undertall ga 23-21-ledelse. Og i neste angrep reddet Kolstad Holm. Alm la på til 24-21 i sluttminuttet