ARENDAL: Kolstad Holm sto en enorm førsteomgang i Sør Amfi, og ØIF Arendal scoret på bare en av fem straffer i første omgang. Til sammen ble det 18 redninger på målvakten.

- Det er jo gøy det, men jeg er veldig skuffa, sier Kolstad Holm til Drammens Tidende etter kamp.

Også Svenn Erik Medhus sto godt i det andre målet. Til pause hadde lagene bare scoret 13 ganger til sammen, og med 7-5 til hjemmelaget var kampen helt åpen.

DHK tok over initiativet etter hvilen, men en timeout og fem strake scoringer fra hjemmelaget var nok til å hekte av de helblå midtveis i omgangen og ØIF Arendal vant til slutt 19-16.

- Vi er tilbake til gamle synder. Vi kaster bort ballen, og vi er litt treige til å løpe hjem, sier Kolstad Holm om den avgjørende perioden da poengene glapp.

Tapet betyr at DHK beholder 10.-plassen med 11 poeng. Ettersom også Runar tapte de ikke terreng i forhold til å komme seg bort fra kvalikplassen.

- Gutta gjør sitt beste. Vi har hatt sju håndballtreninger og det er begrenset hvor mye vi har fått forberedt oss. Vi taper med tre mål for serielederen. Vi har potensial til å komme oss høyere. Dette er den vanskeligste bortekampen i sesongen, siier Kristian Kjelling til Drammens Tidende.

Kennie Boysen, Rein Havang g Øyvind Frigstad ble DHKs toppscorere med tre mål hver.

Målfattig førsteomgang

Før kampen mot serielederen sa trener Kristian Kjelling at ØIF Arendal er det mest komplette laget i ligaen og at ingen forventer at DHK tar poeng i Sør Amfi søndag.

- Men vi har en liten sjanse, og den har vi tenkt til å gripe, sa 35-åringen.

Det ble imidlertid en tøff start i Sør Amfi. Erik Alm ga DHK ledelsen, før ØIF Arendal scoret fire på rad mens DHK mislyktes med sine tre skuddforsøk. Utfordringen med at ØIF Arendal hadde to merker, ett fast på Rein Havang, var ikke laget forberedt på.

Dermed måtte Kjelling bruke en tidlig timeout på stillingen 4-1 for å justere.

Etter timeouten måtte DHK klare seg i undertall og Kjelling valgte å ta ut Mathias Kolstad Holm og bruke Eirik Nordeng i angrep. Det ga masse action, men ØIF Arendal tok ikke vare på muligheten og scoret bare ett mål i løpet av nesten fire minutter i overtall før de selv fikk en spiller utvist.

Fra stillingen 5-2 nøytraliserte lagene hverandre fullstendig. Ikke et eneste mål ble scoret på nesten 11 minutter, før ØIF Arendal økte ledelsen.

Ett minutt senere scoret endelig DHK igjen da Øyvind Frigstad scoret på sitt femte forsøk for dagen og endte lagets måltørke som hadde nådd 16 minutter.

DHK-målvakt Kolstad Holm var omgangens store spiller med fire strafferedninger. I tillegg traff ØIF Arendal tverrliggeren på et straffekast. Totalt sto Kolstad Holm med ni redninger.

DHK ryster serielederen

To kjappe scoringer av Rein Havang og Kennie Boysen ga 7-7 like etter hvilen, og for første gang siden åpningsminuttene var DHK likt med hjemmelaget.

Og selv om lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen, var det et aggressivt DHK-lag med hundre prosent innsats som satt i førersetet.Marinko Kurtovic tok første timeout på stillingen 12-11 til DHK etter tre scoringer av Espen Gommerud Våg, Eirik Nordeng og Rein Havang.

Etter det endret kampbildet seg fullstendig. Plutselig gikk alle ballene i nettet bak Kolstad Holm og framover bommet DHK angrep etter angrep. Fem strake ØIF Arendal-scoringer ga 17-13.

Stort nærmere kom aldri DHK og tapte til slutt 19-16.

Kampfakta

Eliteserien, menn:

ØIF Arendal - Drammen HK 19-16 (7-5)

Sør Amfi – ca. 1.700 tilskuere.

Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen.

DHK: Mathias K. Holm og Kristian Skaug - Christian Spanne, Rein Havang 3, Anders S. Myhra, Johannes Hippe, Øyvind Frigstad 3, Eirik Nordeng 1, Kennie Boysen 3, Kristoffer Talsnes, Espen G. Våg 3, Rasmus Båverud 1, Erik S. Alm 2.

Utvisninger: DHK: 4 x 2 min., ØIF Arendal: 1 x 2 min.

Førsteomgangen var av det snodige slaget med kun 13 mål. Kolstad Holm storspilte og reddet fire straffer, men DHK lå likevel under 7-5 til pause, Alm ga DHK ledelsen, før ØIF Arendal scoret fire på rad. Dermed måtte Kjelling bruke en tidlig timeout på stillingen 4-1. DHK fikk to utvisninger, men slapp bare inn ett mål i undertall. Fra 5-2 nøytraliserte lagene hverandre fullstendig, før ØIF Arendal økte. Etter hvilen tok DHK over kampen og sørget for 8-8. Kurtovic tok timeout og plutselig endret kampbildet seg fullstendig igjen. ØIF Arendal økte igjen og DHK klarte aldri å nærme seg.