DRAMMEN: Oppgjøret mellom Glassverket og Vipers Kristiansand i 2016/17-sesongen var dømt til å bli spesielt og levde opp til forventningene med herlig dramaturgi.

Sammen med Jeanett Kristiansen, Kristin Nørstebø og Kari Brattset, returnerte Kenneth Gabrielsen til Drammenshallen med ambisjoner om å skaffe seg et overtak i medaljekampen.

Det snakkes nemlig høyt og mye om gull og grønne skoger i Kristiansand, men etter 22-23-tapet er det Glassverket som er nærmest Larvik av de to lagene.

Oppgjøret i Drammenshallen svingte fram og tilbake gjennom samtlige 60 minutter, og lagene byttet på å dominere. Glassverket rotet nesten bort en sjumålsledelse i andre omgang, men tok til slutt en knepen 23-22-seier, mye takket være en god Guro Rundbråten i mål.

– Det er klart det er mye ekstra følelser rundt en sånn kamp, og det syntes. Det var mange som gikk ut i høyt gir i dag, og det svinger i perioder, sier Rundbråten.

Målvakten ble avgjørende i en avslutning hvor Vipers jaget utligning. Rundbråten stoppet Vipers-toppscorer og tidligere lagvenninne Jeanett Kristiansen ved flere anledninger.

– Da de to første skuddene gikk utenfor tenkte jeg at de kanskje hadde litt respekt, jeg håpet på det i alle fall. Vi var veldig oppmerksom på henne i hele dag, og forsvaret gjorde en fantastisk jobb som gjør det lettere for meg.

– Veldig deilig

Glassverket-trener Geir Oustorp møtte sin tidligere kollega og nåværende Vipers-trener Kenneth Gabrielsen på sidelinjen.

– Det er jo veldig deilig, selvfølgelig. Vi slår et lag som lå over oss på tabellen. Vi ønsker å være med i toppen, og da må vi vinne disse kampene, spesielt hjemme. Og så er det en spesiell ramme, sier Oustorp, som ikke la altfor mye i duellen mot Gabrielsen.

– Jeg tror det betydde mest i forkant. Når kampen er i gang står vi og hyler og skriker uansett.

Brattset-show

Det var imidlertid gjestene som tok første stikk i gjensynet. For mens Jeanett Kristiansen og Kristin Nørstebø innledet møtet med gamleklubben med hver sin bom, viste Kari Brattset at hun er like målfarlig for Vipers som hun var for Glassverket.

En tidlig 2-0-ledelse til hjemmelaget ble til 3-6 etter fire mål av strekspilleren. Etter nesten åtte målløse minutter hadde Geir Oustorp sett nok og tok timeout.

Glassverket gjorde jobben enkel for Sakura Hauge i Vipers-målet, men timeouten fjernet noen av startnervene i det som var lagets første kamp siden borteoppgjøret mot Buducnost i november.

Guro Rundbråten ga de lilla en ekstra boost da hun først hentet fram en enestående redning alene med Kristiansen og senere reddet et straffekast fra Linn Jørum Sulland.

Dermed var det Vipers sin tur til å gå nesten ti minutter uten scoring.

I den andre enden av banen fant Birna Berg Haraldsdottir krysset gang på gang med venstrearmen, og etter 23 minutter sendte Marianne Iversen vertene i ledelsen for første gang siden åpningsminuttene med en scoring i åpent mål.

Glassverket ledet med tre etter fem strake scoringer uten baklengs inn mot hvilen, men en svak avslutning på omgangen ga 11-10 til pause.

Drømmestart

Med 6-0 på de første sju minuttene, fikk Glassverket en eventyrlig sjanse til å drepe kampen innledningsvis i andreomgang.

Kenneth Gabrielsen svarte med en tidlig timeout og introduserte Linn Jørum Sulland i angrep, men Glassverket-jentene viste sin tidligere trener ingen nåde.

Martine Wolff og Emilie Christensen økte til 17-10, før Tonje Haugjord Refsnes omsider reduserte for Vipers etter sju minutter.

– Starten er veldig bra, og så blir vi litt visne. Vi er litt ute av kampform, og jeg synes vi blir litt slitne, sier Oustorp.

Drømmeåpningen ble nemlig avløst av en ny marerittperiode. Hjemmelaget begynte å bomme igjen og slurvet defensivt. Etter 44 minutter scoret Kristiansen sine to første mål, og plutselig var Vipers ett mål bak på 19-18.

Alt lå til rette for en dramatisk avslutning, men tre scoringer av Line Bjørnsen, Emilie Christensen og Marianne Iversen, samt noen Rundbråten-redninger, satte Glassverket i førersetet.

Vipers scoret kampens tre siste mål, men Glasssverket avsluttet med matchballen i sine hender og sekundene på sin side.

Andreplass

Seieren betyr at Glassverket sniker seg forbi Vipers på tabellen og bare har Larvik foran seg. Glassverket står med 15 poeng, Vipers har 14. På fjerdeplass følger Byåsen med 13 etter at trønderne måtte nøye seg med uavgjort mot Rælingen onsdag kveld. Larvik topper med 16.

Neste onsdag reiser Glassverket til Trondheim for å møte Byåsen i en ny toppkamp. Før den tid fortsetter laget sin ferd i Europa. Lørdag kommer tyske TuS Metzingen på besøk til Drammenshallen i det som er den første kampen EHF-cupen.