DRAMMEN: Med en kneskadd førstemålvakt på benken, fikk Johannessen tillit i onsdagens seriekamp mot Storhamar hjemme i Drammenshallen. Det ble et tøft møte med eliteserien og 13-målsscorer Betina Riegelhuth.

Et Glassverket som tidvis gnistrer i angrepsspillet ledet likevel 19–11 til pause. Og selv om de lilla avsluttet kampen på begredelig vis, ble det 33-32-seier mot et Storhamar-lag som før sesongen var regnet som en av medaljekandidatene.

– Vi spiller 40 overlegne minutter, og så har vi ikke en redning de siste 20 minuttene. De skyter på alt og lager mål på alt. Men jeg er kjempefornøyd med å slå Storhamar, sier Geir Oustorp.

Marianne Iversen pådro seg armbrudd mot Storhamar. Les mer om det her!

– Gikk en faen i meg

Glassverket-treneren må klare seg uten førstemålvakt Guro Rundbråten som er ute i en ukes tid med en belastningsskade i kneet. Dermed fikk Johannessen sjansen i mål mot Storhamar.

De fire første skuddene til Storhamars Betina Riegelhuth gikk i nettet, og Oustorp erstattet en tydelig preget 19-åring med Marte Langeli etter knappe åtte minutter på stillingen 4–4.

– Da tenkte jeg at det bare var å ta på meg genseren fordi jeg kom til å sitte på benken resten av kampen, forteller Johannessen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Men da heller ikke Langeli fikk det til å stemme, var Johannessen tilbake på banen ti minutter senere, etter Storhamars redusering til 12–9. Et par minutter senere kom den første redningen, noe som gjorde underverker for 19-åringen.

– Det gikk en liten faen i meg. Jeg skjønte hvorfor jeg ble byttet ut, men jeg bestemte meg for at jeg skulle kline til hvis jeg fikk sjansen igjen. Jeg var veldig stressa og skikkelig nervøs. Jeg trengte de minuttene på benken for å kjøle meg ned og finne meg selv.

Det hjalp også at Glassverket var i fyr og flamme i den andre enden av banen og fikk dra ifra i målprotokollen.

Martine Wolff struttet av selvtillit på streken, kantene Line Bjørnsen og Mette Leipart konkurrerte om hvem som kunne hente fram den vakreste lobbscoringen, mens Birna Berg Haraldsdottir fikk i gang skuddarmen fra første kast og sørget for 19-11-ledelse til pause.

Kriseavslutning

Johannessen tok med seg den gode følelsen inn i andre omgang og hentet fram en rekke redninger innledningsvis – til stor jubel fra Glassverket-benken og de tilreisende barneskoleelevene fra Mjøndalen 19-åringen er vikarlærer for.

Men etter 13 redninger var det slutt. Storhamar scoret nær sagt samtlige skuddforsøk i ankomst, og inn kom Langeli igjen.

– Jeg klarer ikke å holde det oppe, men det handler vel kanskje om at jeg ikke har spilt så mange kamper. Jeg klarer ikke helt å stole på meg selv. Det tåker seg litt i det skuddene kommer, så jeg må være mer stabil, forteller Johannessen.

Til tross for en elendig avslutning på kampen, hvor en åttemålsledelse krympet til 33-32, fikk Glassverket med seg begge poengene. Det gir 19 poeng på tabellen. Vipers har 18, mens Byåsen, som vant sin kamp mot Halden 30–24 onsdag, står på 17.

Rundbråten blir heller ikke med til europacupkampen i Nykøbing i helgen, noe som betyr at Johannessen og Langeli får en ny og betydelig utfordring i fanget i Danmark.

– Jeg synes Silje har en periode hvor hun er kjempegod, men når du er ung er det vanlig å variere i prestasjonene. De må bare ta sjansen og levere, sier Oustorp.