DRAMMEN: Glassverket gikk på tre strake tap etter å ha innledet året med seier mot Vipers Kristiansand, men snudde den negative trenden mot et Oppsal-lag som har skapt problemer i Drammenshallen tidligere.

Forrige sesong var hjemmekampen mot Oppsal (24-30) feilskjæret som kostet Glassverket seriesølvet, et nederlag som ikke ble glemt i Drammenshallen med det første.

Onsdag kveld var det aldri noen tvil om at poengene skulle bli i Drammen. Glassverket styrte kampen fra start til slutt, selv om Oustorp slapp til flere av spillerne som har fått beskjedent med spilletid denne sesongen.

Larviks hjemmeseier mot Byåsen (31-22) betyr at Glassverket er tilbake på andreplass på tabellen.

– Nå er vi halvveis i sesongen, og vi ligger på andreplass. Jeg er strålende fornøyd med at vi har klart å holde tunga rett i munnen i det programmet vi har vært gjennom, sier Oustorp.

Ellertsen-susere

Mot Oppsal valgte trener Geir Oustorp å gjøre to bytter fra sin normale sekser etter helgens Russland-reise. Line Ellertsen og Tiril Günther Merg startet kampen, mens Marianne Iversen og Birna Berg Haraldsdottir satt på benken de første 20 minuttene.

Glassverket hadde god kontroll fra start, og burde ledet med mer enn 12-9 til pause, selv om bortelaget hadde fire skudd i stolpene bak Guro Rundbråten.

Ellertsen, som er inne i sine siste dager som Glassverket-spiller, innledet oppgjøret med å score hjemmelagets to første mål. 18-åringen sto også for ett av målene da Glassverket vendte 3-4 til 8-4 i løpet av ti minutter.

Rett før pausesignalet sikret Line Bjørnsen 12-9-ledelse, etter en Oustorp-timeout med 15 sekunder igjen av omgangen.

Transportetappe

Glassverket fyrte på samtlige sylindere fra første kast i andre omgang og økte raskt forspranget til Oppsal med mer effektivt angrepsspill enn før pause.

Tiril Günther Merg, Emilie Christensen og Line Bjørnsen sørget for at hjemmelaget plutselig var oppe i 19-11, en komfortabel ledelse som betød at Oustorp etter hvert kunne rette tankene mot helgens europacupkamp mot Nykøbing og hvile flere spillere.

Nina Bull-Engelstad, Trine Bronsta, Ane Hovland, Linn Andresen og Silje Meese Johannessen var blant spillerne som fikk spilletid.

Glassverket slapp seg såpass ned i løpet av de ti siste minuttene at Oppsal til en viss grad meldte seg på igjen, men seieren var aldri i fare.