Klart for avgjørende finale på søndag! – Elverum
Pujol gjorde en god kamp!

Klart for avgjørende finale på søndag!

Elverum tok seieren hjem og tok tilbake hjemmebanefordelen!

Arendal-Elverum 29-30

Elverum hadde en fin start på kampen der de satte sine to første baller i mål, dessverre for de svarte og hvite så satte jo også Arendal de to første de også. Etter fire minutter var stillingen 2-2 i den andre sluttspillfinalen. Begge lagene slet med å sette forsvaret innledningsvis. Tamas Ivanscik satte inn 5-4 til Elverum etter bare 7 minutter, og da hadde ingen av målvaktene hatt noen redninger enda. Elverum slet spesielt med krysningspillet til Arendal og spesielt Ukraineren Oleg Macharashvili som hadde tre mål innledningsvis.

Etter 11 minutter gikk Arendal opp i en ledelse for første gang i kampen. Eirik Heia Pedersen satte ballen bak en Morten Nergaard som slet innledningsvis med å stoppe Arendal. Arendal hadde muligheten til å gå opp i en ledelse på tre mål, men heldigvis for Elverum så reddet Nergaard forsøket og Ivanscik sørget for at Elverum kun lå under 7-6 etter 15:40 spilt.

André Lindboe satte sin første ball i kampen etter at Børresen skaffet Elverum en straffe etter godt kollektivt angrepsspill. Elverum utlignet til 8-8 etter 20 minutter. Ungareren hadde satt halvparten av Elverums 8 mål på dette tidspunktet. Arendal gikk opp til en 11-8 ledelse ved Macharashvili i overtall. Arendal ledet med hele fire mål etter Sondre Paulsen satte sin tredje straffe i omgangen. Elverum på sin side hadde satt to av sine fire straffer, etter at Pujol satte inn redusering til 9-12 fra straffemerket.

Arendal går til pause med 14-10 ledelse etter et par dårlige aksjoner av elverums spillerne som er litt for hete på grøten.

Det var Elverum som startet den 2.omgangen best. Med tre kjappe mål så var Elverum helt oppe i ryggen på Arendal igjen. Det var en trent gjeng som kom ut fra pausepraten med trener Michael Apelgren. I forsvaret like etterpå snapper Lindboe ballen og kantspilleren satte inn utligningen til 14-14 etter bare 5 minutter spill av den 2.omgangen.

Sondre Paulsen brenner ett straffekast, men gjorde det god igjen like etterpå. Kantspilleren kontret inn en ledelse til 16-15 for Arendal etter ca 8 minutter av omgangen. Arendal hadde ristet av seg de største sjokkbølgene etter den forrykende starten av omgangen som Elverum hadde.

Målene rant inn en liten periode. Etter 42 minutter var stillingen 18-18 etter at Aleksander Børresen satte inn en viktig scoring fra sin linjeposisjon. En posisjon han hadde alene, ettersom at Petter Øverby var ute med skade.

Elverum tok ledelsen ved Ivanscik etter 44 minutter. Elverum fikk muligheten i overtall og tok ledelsen 19-18 etter godt spill. Men Sondre Paulsen sørget for balanse i regnskapet for vertene med en veldig viktig scoring for hjemmelaget.

Elverum hadde en veldig god mulighet til å skaffe seg en ledelse på to mål etter at de svarte og hvite hadde stått godt i forsvar. Elverum tok muligheten og det var Aleksander Børresen som hadde æren av å tricke inn en leken scoring fra linja. Klasse fra den store strekspilleren. Uheldigvis for Elverum reduserte Vidovic i angrepet etterpå.

Elverum fikk en utvisning etter 53 minutter og Arendal hadde en gyllen mulighet til å utligne til 22-22. Etter et litt dårlig angrepsspill får Einar Hrafnsson ballen helt alene inne på linja. Islending var sikker fra sin posisjon i det han banket ballen opp i krysset bak Morten Nergaard. Arendal brukte overtallet til å ta ledelsen til 23-22 med bare fem minutter igjen. Publikum gjorde sitt til å lage en fantastisk ramme rundt kampen.

Lagene følger hverandre til kampens siste sekund av ordinær tid. Både Tine Poklar og Josef Pujol gjør viktige mål for Elverum, men dessverre for gjestene setter Josep Vidovic inn omgangens siste scoring til 25-25. Det ble derfor ekstraomganger i Sør Amfi foran en fullsatt hall. God reklame for norsk håndball.

Ekstraomgangene ble så tette og jevne som man kan forvente på dette nivået. Lagene fulgte hverandre som skygger men helt på tampen av omgangen fikk Tamas Ivanscik, som for øvrig gjorde en fantastisk kamp, muligheten til å føre Elverum målet foran. Ungareren var sikker og dermed ledet Elverum til pause.

I den andre omgangen var det like jevnt som i den første. Josef Pujol viste at han var like kald som Glomma i det han rullet ballen like over den blanke issen til Sven Erik Medhus fra straffemerket. Selv om Arendal svarte gang på gang så ledet Elverum med ett mål med bare 15 sekunder igjen. Pujol hadde igjen satt et straffekast sikkert i mål. I kampens siste angrep fra vertene er igjen Pujol en viktig spiller. Svensken gjør en fin forsvarsjobb som gjør at August Pedersen spiller på seg en brøyt. En utrolig vanskelig situasjon, men med litt svarte og hvite øyne så ser det ut til at dommerne gjør rett i den situasjon. Kampen ebber ut med seier til Elverum.

Sluttspill GRUNDIGligaen, 2. Finale
2500 tilskuere
ØIF Arendal Elite – Elverum 29-30 (14-10)
Elverums målscorere:
Tamas Ivancsik 7, Nikolaj Mehl 4, Erik Thorsteinsen Toft 4, , Aleksander Børresen 3 og Josef Pujol 3, Tine Poklar 2, Andre Lindboe 1
ØIF Arendals målscorere:
Oleg Macharashvili 8, Josip Vidovic 7, Eirik Heia Pedersen 3, Einar Hrafnsson 3, Sondre Paulsen 2, August Baskår Pedersen 2,
Utvisninger: Elverum 2×2 min, ØIF Arendal 2×2 min.
Banens beste: Tamas Ivancsik

Nå er det ny finale på søndag! Den bør du få med deg, for dette er håndball på sitt beste.