– Vi måtte sette opp ekstraforestilling for det har vært så stor pågang, sier Ragnhild Grov Nilsen, menighetspedagod i Fana sokn.

Ytrebygda kirke lar alle barna komme til seg for tredje år på rad. Over 300 barnehageunger har krøpet seg gjennom en kompakt, men levende fortelling av påskens hendelser.

– Hva ropte de da Jesus kom ridende?, spør en av instruktørene, i det ungene vifter med palmebladene og synger “hosianna” i kor.

– Vi starter med palmebladene og viser ungene spor i sanden av eseltråkk, sier Nilsen, og peker fremover i kirkerommet.

Reise

En 22 meter lang løper er rullet ut i midtgangen fra våpenhuset og helt frem til alteret. Løperen er dekket med rekvisitter fra påskens hendelser og flere instruktører sitter klar på de forskjellige postene.

I dag er det tre- til seksåringer fra Karmel Bedehusbarnehage som åler seg fremover på duken. Der må de forsere sølvpenger, steiner og et veldekket matbord.

– Disse var harde å gå på, sier en av ungene om steinene som ligger på gulvet.

– Vi prøver å vise ungene hva påsken handler om. Hvor mange satt det rundt bordet på den siste nattverd? Steinene er veien mot lidelsen, og til slutt ender vi opp ved alteret og påskeliljene, som symboliserer nytt liv og oppstandelse, sier Nilsen.

Ideen om å presentere påskens budskap kort og konsist, ble født under surfing på internett.

– Selve duken kommer fra den danske folkekirke, og det var litt tilfeldig at jeg fant den på Facebook, sier Maren Flotve Tischendorf, prest i Fana sokn.

– Etter det har påskevandringen vokst seg større for hvert år, sier Nilsen om påsken som nærmer seg med stormskritt.