– Man trenger ikke å være stjernekokk eller kjendis for lage god mat. Ta utfordringen og prøv noe nytt, det er enklere enn du tror, sier Lisa, som opprinnelig er fra Australia, men har bodd i Norge i 20 år.
I hjembyen Sydney vokste hun opp i et flerkulturelt miljø hvor hun ble introdusert for spennende mat fra hele verden. Som voksen har interessen hennes for reise, kultur og mat bare økt og økt.
– Jeg liker å inspirere folk til å spise god mat som er enkel å lage, smaker godt og er basert på sesongens råvarer. Jeg henter inspirasjon fra hele verden når jeg står på kjøkkenet, sier hun.
I desember i fjor åpnet hun dørene til sitt eget spiseri og landhandleri Icookkitchen på Kokstad. I denne spalten skriver hun med egne ord og presenterer egne oppskrifter.
Gleder du deg til jul eller er det bare mas? Kaos, glatte veier, kø, dårlig med parkering og stress da du ikke finner den rette julegaven?
Tenk om du venter til siste liten og finner ut at pinnekjøtt er utsolgt? Da blir det krise.
Uansett, når vi koser oss med våre nærmeste på juleaften er alt forarbeid glemt mens vi nyter årets høydepunkt. Selv om magen sier stopp, er dessert viktig for de fleste av oss.
Hva er tradisjon hos deg? Blir det riskrem eller multekrem?
Det er multepannacotta som har slått an her hos oss, og det kan anbefales på det sterkeste. Den søte hvite sjokoladen gir en perfekt balanse til et ellers surt og smakløst bær. Det er like enkelt å lage dessert til bare noen få som å lage til flere gjester.
Med dette, ønsker jeg alle lykke til med førjulens utfordringer og en riktig god jul!
Oppskrift:
- 2 gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- 2 ½ dl H-melk
- 100 gram hvit sjokolade
- Ferske eller frosne multer
- 1 vaniljestang
- Bløt gelatin i kaldt vann.
- Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frø.
- Varm fløte og melk sammen med frø og vaniljestang.
- Fjern fra varmen akkurat på kokepunktet.
- Tilsett gelatin og sjokolade. Rør til sjokolade har smeltet. Avkjøl.
- Ha en skje multer i bunn av serveringsglass.
- Fordel romtemperert sjokolade over multe. Sett i kjøleskap til pannacotta har stivnet.
Tips: Varm pannacottaform i vannbad en kort stund før servering til pannacottaen løsner fra sidene. Snu opp ned på en tallerken og dryss med en klunk ferdiglaget multesirup!