Brix reddet poeng

Kristian Brix kom inn og reddet ett poeng for FFK. Kampen søndag kveld mot Arendal endte 1-1.

Der FFK skapte sjanse på sjanse uten å få uttelling, var Arendal nådeløse og scoret først på stadion. En sen Brix-scoring reddet poeng for hjemmelaget helt på tampen av kampen.

I strupen fra start

FFK gikk ut offensivt til verks, og tok raskt kommandoen i hjemmemøtet med Arendal. Etter sju minutter slo en silkemyk Begby-fot et presist innlegg på pannebrasken til Flo som headet ballen videre mot mål. Arendal-keeperen slo dessverre, sett med FFK-øyne, headingen mesterlig ut til corner.

Etter kvarteret spilt rullet de rødhvite flott opp på høyrekanten, og fikk slått et innlegg som igjen skulle havne på hodet til en godt plassert Flo bakerst i feltet. Denne gangen endte ballen utenfor stolpene, men FFK viste fine tendenser innledningsvis.

Et par minutter senere var det Flo selv som skulle assistere, spilte en 45-graders pasning ut til Kapidzic som hamret ballen rett over mål. I neste sekvens var Arendal uhyre nære nettsus da en Skagestad-klarering fikk retning mot eget mål. Heldigvis var Jenssen på alerten, og fikk bokset ballen ut av farlig område.

Hjemmelaget fortsatte å male på, og det så tidvis ut som at det kun var ett lag på banen. Arendal fikk et par frispark i farlige posisjoner, men sluttproduktet truet aldri Jenssen i FFK-målet nevneverdig.

I det 44. minuttet testet gjestene et skudd som Jenssen kvikt var nede og reddet. Samtidig byttet Skagestad med Lahdenmäki. En sjanserik omgang, men noen mål ble det aldri. Dermed gikk begge lagene målløse av banen etter den første omgangen.

Headet inn ledelsen for gjestene

Arendal pangåpnet den andre omgangen. Fabian Ness headet ballen videre til en umarkert Pepa som enkelt headet ballen i det tomme buret. En sjokkåpning for Fredrikstad som hadde sett sterke ut i den første omgangen.

Etter en god periode av Arendal, tok FFK mer og mer inn i det igjen. Rett etter at Flo hadde vendt opp på sekstenmeteren og skutt over, hadde sørlendingene et par store sjanser hvor den ene var enorm. To blåkledde kom alene med FFK-keeperen og ballen havnet i nettmaskene. Mål ble det derimot ikke, da det ble avblåst for offside.

Arendal forsvarte seg heroisk, og man ryddet unna den ene FFK-bølgen etter den andre. Men i det 87. spilleminutt fikk endelig FFK hull på byllen. Innbytteren Kristian Brix kjempet inn utligningen for hjemmelaget, og guttane fortsatte å jage seiersmålet. Det kom aldri, og dermed ble det poengdeling.

Neste runde drar guttane til Strømmen før de tar imot Elverum hjemme på stadion 11.juni.

Kampfakta:

Fredrikstad FK - Arendal Fotball 1-1 (0-0)

Fredrikstad stadion

Tilskuere: 3785

FFK: Jenssen - Skagestad (Lahdenmäki), Westgaard, Akinyemi, Nuhu - Karoliussen (N'Diaye), Veteli, Kapidzic, Begby (Brix), Trebotic - Flo

Gule kort:

18 min Sven Fredrik Stray, Arendal

57 min Ludvig Begby, FFK

76 min Shola Akinyemi, FFK

92 min Ulrik Flo, FFK

92 min Sune Kiilerich, Arendal

Mål:

48 min Wilhelm Pepa, Arendal

87 min Kristian Brix, FFK