- Manglet det avgjørende

Bodø/Glimt måtte reise tomhendt hjem fra Trondheim etter at Ranheim ble før sterke i toppoppgjøret. Aasmund Bjørkan mener Glimt manglet det lille ekstra.

Annonse:

Det var duket for toppkamp i OBOS-ligaen da Bodø/Glimt tok turen til Trondheim. Ranheim lå på tredjeplass i serien før dagens kamp, og er det store overraskelseslaget i årets sesong.  De blåkledde hadde allikevel flere problemer før møtet med bodølaget, og med blant annet toppscorer Michael Karlsen ute, var det et redusert mannskap som stilte til start på EXTRA arena.

Glimt XI: Ricardo Friedrich - Thomas Jacobsen, Martin Bjørnbak, Marius Lode, Emil Jonassen - Ulrik Saltnes, Vegard Leikvoll Moberg, Patrick Berg - Thomas Drage, Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen

Benken: Simon Thomas, Daniel Edvardsen, Nemanja Mladenovic, Kachi, Joachim Osvold, Jens Petter Hauge.

Fartsfylt åpning

Kampen startet på verst tenkelig måte da Ranheim gikk opp i ledelsen etter kun tre spilte minutter. Et innlegg ble slått fra høyre, og alt tydet på at Ricardo hadde full kontroll i feltet, men brasilianeren mistet ballen og en blåkledd spiller kunne enkelt sende hjemmelaget i føringen.

Kun seks minutter senere satt den for Glimt og Kristian Fardal Opseth. Sokningen førte ballen elegant i retning sekstenmeteren, og satt ballen klinisk bak en utspilt Even Barlie i ranheimburet. Gleden skulle være kortvarig, for drøye fem minutter senere satt den igjen for hjemmelaget. Midtstopper Christian Rismark steg høyest på en corner, og styrte ballen konstant i nettet. Dermed 2-1 til Ranheim etter 14 spilte minutter.

Det roet seg litt ned etter de tre kjappe scoringene, og vi måtte vente helt til 39 minutter før Glimt kom til en ordentlig stor sjanse. Patrick Berg fikk med seg ballen inn i sekstenmeteren og fyrte av, men skuddet gikk via tverrliggeren og over målet til Barlie. Lagene gikk til pause med en knepen 2-1-ledelse til hjemmelaget.

Tar over kampen

Glimt fikk mer kontroll på oppgjøret i den andre omgangen, men de store sjansene fortsatte å utebli. Etter 77 minutter spilt var det nok en gang Fardal Opseth som skulle komme i fokus. Spissen får ballen servert i beina på drøye syv meter, men toppscoreren satt ballen over målet.

Dermed endte det med ukas andre tap, og Glimt klarte ikke å utnytte Start sitt poengtap i Mjøndalen.

- Gutta skaper mer enn nok sjanser, men mangler det helt avgjørende, sa en skuffet Aasmund Bjørkan til GLIMT-media etter kampen, og fortsatte:

- Vi tar over kampen og gir aldri opp, men det holder ikke i dag.

Vi skaper mer enn nok sjanser.

— Aasmund Bjørkan

En hel uke til kamp

Med ni kamper på den siste måneden er det nå slutt på det tette kampprogrammet, og de helgule får en hel uke før de igjen skal til dyst på Aspmyra.

- Det har vært et ekstremt tøft kampprogram, og vi klarte ikke å holde helt inn. Nå er det en kamp i uka resten av sesongen, så da er vi forhåpentligvis maks forberedt de neste kampene, avsluttet Aasmund Bjørkan.

Neste kamp er altså mot Jerv førstkommende søndag klokka 15:30 på Aspmyra.