Se video: - En ordentlig sliteseier

Etter nok en trepoenger på Aspmyra, har Glimt for alvor meldt seg på i toppen. Aasmund Bjørkan skryter av spillerne sine etter kampen mot Mjøndalen.

Annonse:

Det var duket for nok en toppkamp i OBOS-ligaen, da Mjøndalen tok turen nordover til Bodø. Laget fra Nedre Eiker hadde ikke vunnet på de fire siste seriekampene, og var desperate på å få med seg et godt resultat fra Aspmyra. Hjemmelaget på sin side stod kun med ett tap denne sesongen, før dagens kamp, og var innstilt på å fortsette den gode flyten.

Bursdagsbarnet Mathias Normann var satt opp i sin vante midtbanerolle, men måtte kaste inn håndkleet allerede før kampstart, da han skadet seg i oppvarmingen. Ulrik Saltnes måtte derfor ta av seg overtrekket, og gjøre seg klar i spillertunnelen. Dermed var det duket for en midtbanetrio bestående av Moberg, Saltnes og Patrick Berg.

Det var noen rolige åpningsminutter de 2576 tilskuerne fikk servert , og ingen av lagene produserte nevneverdig med sjanser. Både Emil Jonassen og Ulrik Saltnes var nærmest for Glimt, men begge avslutningene gikk over målet til Georges Bokwe. Omgangen ebbet ut, og både Aasmund Bjørkan og Vegard Hansen kunne se langt etter de største målsjansene de første 45 minuttene.

Den andre omgangen startet litt som den første, men det var tydelig at glimtspillerne hadde fått klare instrukser i pausen, for det gule hjemmelaget kom til flere sjanser i begynnelsen av den siste halvdelen. Også Mjøndalen kom til noen få muligheter, men det var til slutt Bodø/Glimt som trakk det lengste strået. Ulrik Saltnes fikk et strøkent innlegg fra Patrick Berg, og styrte ballen elegant inn bak en utspilt mjøndalenkeeper. Dermed 1-0 til Glimt. Flere mål ble det ikke, og mannen som egentlig ikke skulle spille ble den store helten for hjemmelaget.

Aasmund Bjørkan innrømmer at dagens trepoenger smakte godt, og er strålende fornøyd med å fortsette den gode hjemmestatistikken.

- Dette var en ordentlig sliteseier, men vi viser sterk vinnervilje, og vinner kampen til slutt, sa treneren til GLIMT-TV etter kampen.

Det var ekstremt deilig med tre poeng i dag

— Aasmund Bjørkan

Ikke bare ble det seier og tre poeng, men Glimt holdt også nullen for første gang siden bortekampen mot Fredrikstad i april.

- Vi spiller en veldig god defensiv kamp i dag. Vi har respekt for dem, og de har respekt for oss, så det var ekstremt deilig med tre poeng i dag, smilte en glad Aasmund Bjørkan etter at seieren var sikret på Aspmyra.

Allerede på onsdag venter en ny test på kunstgresset i Bodø, når Elverum kommer på besøk i den tredje runden i cupen.