Delte poengene i Tromsø

Kristoffer Tokstad sørget for at vi fikk med oss ett poeng hjem fra Tromsø.

Annonse:

Hjemmelaget tok ledelsen etter et langskudd fra Ulrik Yttergård Jensen drøyt halvtimen spilt. Skuddet var hardt og keeper Espen Bugge Pettersen var dekket bak flere spillere og klarte dermed ikke hindre ledermål.

Tromsø var det beste laget de første 45 minuttene, og Espen Bugge Pettersen måtte i aksjon på flere skudd fra distanse. Marius Høibråten hadde også en svært viktig blokkering på en gedigen TIL-sjansen like før sidebytte.

Vi hadde også våre muligheter i 1. omgang. Marco Tagbajumi ble satt opp i boks av Lars Vilsvik, og valgte å avslutte noe overraskende med hælen - en avslutning som ikke klarte å lure keeper Jacob Karlstrøm. Bassel Jradi fikk en enda større sjanse, da han ble servert av Marco. Det harde skuddet gikk dessverre rett på TILs sisteskanse.

Men totalt sett var 1. omgang et stykke under pari. Vi hadde altfor mange feilpasninger og lot Tromsø komme til for store sjanser.

Bedre etter pause

Etter pause løftet vi spillet og leverte bedre jevnt over bedre prestasjoner ute på Alfheim-matta. Men det var TIL som kom til den første store sjansen, da Kristoffer Tokstad reddet en heading på streken. Bare minutter senere var den samme Tokstad avgjørende i motsatt ende. Etter en meget effektiv kontring, trillet han ballen til side for keeper etter pasning fra Eirik Ulland Andersen. Årets første nettkjenning for Romerike-gutten!

Rett etter utligningen var Bassel Jradi svært nær ledermål, men TIL-keeper fikk et bein på ballen rett foran streken.

Francisco Junior styrte midtbanen i store deler av 2 omgang, og han var ikke minst fremoverrettet i sitt spill. Det gjorde at vi fikk satt et større trykk på hjemmelaget enn før hvilen. Vi hadde i det hele tatt mye bedre pasningsspill og langt større bevegelse i laget i denne perioden av kampen, mot et Tromsø som stort sett ønsket å ligge i balanse og kontre på oss.

Sjanse til Marcus

DX7P9619_2

Marcus Pedersen kom inn fra benken og burde muligens avgjort det hele, men fikk en dårlig førstetouch på innlegg fra Ulland og dermed ebbet sjansen ut i intet. Tokmac Nguen kom også innpå og klarte å skape utfordringer for TIL-forsvaret den korte stunden han var på banen. Blant annet ble han meid ned av Hans Nordby nede ved hjørneflagget.

Helt på overtid skrek hele Alfheim på straffe da Landu Landu gikk i bakken i duell med Jakob Glesnes, men fikk ikke gehør av dommeren. Muligens ramlet TIL-spilleren så tidlig at dommeren vurderte det dit hen at det ikke var Glesnes som hindret ham.

Uansett: Det hele ebbet dermed ut i 1-1 og poengdeling. Vi leverte en 2. omgang som var vesentlig bedre enn de første 45 minuttene, og det tar vi med oss videre. Nå venter Skeid i cupen i midtuken, før vi tar i mot Viking på Marienlyst neste mandag.