Häcken föll tungt mot Elfsborg: "Inte nära att vinna"

ANNONS
|

I fjol tog BK Häcken sin första allsvenska seger i Borås när göteborgarna vann med 4-2. Lika lyckosamt skulle det inte sluta för Hisingsklubben på fredagskvällen. Efter ett par pigga inledningsminuter från gästerna var det Elfsborg som tog över. Långa stunder radade allsvenskans mest målglada lag upp chanser i den första halvleken. Och efter åtta minuter satt bollen i nät bakom Peter Abrahamsson när Simon Olsson, via Juhani Ojala, avslutade ett anfall han själv hade satt igång med att skicka bollen i nät.

Hemmalaget fortsatte att satsa framåt samtidigt som Häcken hade svårt att få till några etablerade anfall. Simon Lundevall trixade och sköt flera gånger om men utan att lyckas utöka ledningen.

ANNONS

– Vi gjorde en alldeles briljant första halvtimme, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

För Häckens del var chanserna lätträknade. Undantaget ett skott av Daleho Irandust som Kevin Stuhr Ellegaard parerade till hörna och en nick i bra position som Alhassan Kamara inte lyckades få på mål. Strax innan paus fick Issam Jebali ett jätteläge att utöka ledningen, Peter Abrahamsson var dock med på noterna och 1-0 stod sig till pausvilan.

– Det blev en ganska kraftig uppförsbacke efter 1-0. Jag var rädd för att vi skulle hamna i underläge med 2-0 innan det blev paus, säger Mikael Stahre.

Men med bara ett måls underläge fanns det hopp i Häcken inför den andra halvleken. Det blev dock inte särskilt långvarigt. För i den 52:a minuten höll Elfsborgs skyttekung Per Frick sig framme och tryckte dit 2-0 via knät på Peter Abrahamsson. Och som så mycket annat i matchen var Simon Lundevall hjärnan bakom anfallet.

Baklängesmålet fick Mikael Stahre att agera. In med Egzon Binaku och Chisom Egbuchulam och bara efter knappa halvminuten på planen var den senare nära att skänka Häcken hopp – men Stuhr Ellegaard stod för en jätteräddning när Egbuchulam högg på en skottretur.

Närmare än så kom inte gästerna. Elfsborg kunde spela av matchen och vinna med 2-0. Därmed avslutade Häcken vårsäsongen med att spela tre raka matcher utan att göra mål.

ANNONS

– Vi är inne i en period där vi är tandlösa offensivt. Vi gör alldeles för få lyckade aktioner framåt. För lite lyckade dribblingar och passningar i den offensiva tredjedelen, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Totalt sett är vi ganska långt ifrån att både vinna och ta poäng. Vi måste hem och vässa på formen.